Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Blogs
LiFi (Light Fidelity): de nieuw manier van draadloos netwerk?

Een stukje leesvoer: https://www.installatiejournaal.nl/verlichting/artikel/2019/03/wat-is-lifi-en-wat-zijn-de-mogelijkheden-1019422 De vraag gaat ook worden: wat doet met de menselijke hersenen. Er is nu een groep mensen die (enrstige) hinder hebben van onzichtbare lichtflikkeringen bij het gebruik van dimmers voor ledsystemen. Daar zou toch ook onderzoek naar gedaan moeten worden.

Gebouwen koppelen aan internet.

In interessant stukje over gebouwen aan internet koppelen: https://www.installatiejournaal.nl/digitalisering/artikel/2019/03/security-altijd-hoofdzaak-bij-internet-of-things-1019438?tid=TIDP646471XE1938CFA485A4CDA8FF5BDBB1177A38AYI4&vakmedianet-approve-cookies=1 We zijn eigenlijk zelf de veroorzaker als we de toegang niet goed regelen!

IoT zorgt voor groeispurt in wereld van Smart Homes en Smart Buildings

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) leidt tot nieuwe records in het segment van de slimme woningen en gebouwen. Daarbij gaat het niet alleen om reguliere consumentenoplossingen, maar ook om specifieke netwerken gekoppeld aan IP-gebaseerde oplossingen. Vandaag de dag bereiken IP en digitalisering alle gebieden van het leven. Door die problemen en onderwerpen tijdig te identificeren, kon KNX een infrastructuur creëren, bekend als KNX IoT, die IoT-fabrikanten en systeemintegratoren voorziet van belangrijke technologie en expertise voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het IoT. Dit maakt het mogelijk om het portfolio met producten aanzienlijk uit te breiden voor onderwerpen als energiebeheer, mobiliteit, hernieuwbare energie, energieopslag, slimme meters en smart grid.

Hoe smart zijn we?

Behoor jij niet tot de generatie die met regelmaat de smartphone gebruikt voor andere doeleinden dan bellen en berichtjes versturen? Oh, toch wel dus!

1