Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Blogs
Deltion College aan de slag met vernieuwde KNX praktijkopstelling

Op 14 januari namen de docenten elektrotechniek van Deltion College een nieuwe domotica praktijkopstelling van Leertouwer in ontvangst . “Met deze praktijkopstelling zijn we in staat om de studenten kennis te laten maken met de eindeloze mogelijkheden van domotica die ze in de praktijk tegen gaan komen.” Aldus docent John Klinge. “Dit systeem bevat recente hardware en software waarmee de studenten zelf een compleet KNX gestuurde smart home kunnen ontwerpen én testen.”

30 sec nalooptijd op aanwezigheid

Naarmate de energiekosten meer en meer stijgen, is de wens om de verlichting te beheren wanneer er geen aanwezigheid is een steeds belangrijker onderwerp van de energiekosten geworden.

Minor Domotica is overtekend

Na een zeer drukke tijd weer een update over de minor domotica. Hij was al vol, maar later hoorde ik dat er 12 studenten nog op de wachtlijst stonden. Deze heb ik dus moeten teleurstellen, ik heb niet genoeg hardware om de studenten van dienst te kunnen zijn. Voor het eerste blok van 10 weken heb ik voor elke week een gastspreker. Zelfs over warmtepompen, de buitenschil van een gebouw, enz. Ik zoek voor het tweede blok nog gastsprekers over oa netwerkveiligheid, IoT, protocollen zoals Bluetooth / Zigbee / Enocean, levenloop bestendig wonen, enz. Reacties zijn erg welkom. voor een indruk: https://canvas.hu.nl/courses/10145 erik karsemeijer

Dimmen van WW en KW licht op een Paneel.

Hallo, ik heb eerder hierover al een vraag gesteld maar nu het volgende: in het project zouden Tuneble White Dali drivers worden gebruikt maar als ik deze inlees dan is het gewoon een DT-6 type, Tuneble White is meen ik DT-8. ze hebben hier gebruik gemaakt van per armatuur 2 drivers, 1 voor warm en 1 voor koud licht, nu is mijn vraag wie hiermee ervaring heeft om dit op een bedienpaneeltje te bedienen/regelen. het lichts zou ik gebruik maken van een Zennio Z41 omdat ik deze grote aan de klant had doorgegeven... Ik weet dat het met een groter paneel (de 7 inch van ABB wel in de parameters zit, WW/KW) maar in de Zennio zit deze optie niet volgens mij. heeft iemand een tip welk paneel hiervoor te gebruiken is? Ron Deenen.

Top 50 bouwvrouwen 2019

Als antwoord op de vraag van Johan de Jong over de KNX meeting; Johan vraagt zich af: 'waarom is er naast de dagvoorzitter, de catering en de promotiedame van Smartinside geen enkele vrouw te bekennen?'

Geslaagde netwerkbijeenkomst vergroot bewustzijn bij Professionals

Wat weten we van cyber security? Als techneuten beginnen we in veel gevallen meteen over VPN’en, beveiligde routers, slimme hardware of KNX Secure. Maar het grootste gevaar is de mens zelf. Dat vertelde Ron Oostveen, ethical hacker bij KPN op de KNX metwerkbijeenkomst. Besef als system integrator dat jij en je laptop een ‘hot target’ bent voor een hacker. Via jouw laptop kan hij bij veel klanten van jou het netwerk binnenkomen.

1    2    3