Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen


Siedle intercom
Auteur Bericht
3 oktober 2020 om 19:29
author
Hallo Collega’s

Wie heeft er ervaring om een bestaande siedle in home bus installatie te koppelen aan knx? In dit geval xxter en pairot.

Gaat er dan om de oproepen (spraak) en deur opener te bedienen vanuit knx

Mvg William Terpstra

5 oktober 2020 om 12:33
author
geen ervaring mee, maar ik denk dat je vrij beperkt bent. Misschien nog het best met een koppeling potentiaal vrij. Dus een input/output module in je siedle installatie voor doorgeven beldrukker / poort sturing. Als je een analoge camera hebt, kun je met een encoder zoals Axis die verkoopt het analoge beeld omzetten naar een rtsp stream die xxter pakt.

5 oktober 2020 om 12:35
author
Ik heb het trouwens nooit gebruikt, maar weet dat het kan. https://nuki.io/nl/opener/#compatibility Dit kastje fungeert als bridge tussen je inhome bus en nuki app. Heb je het niet in xxter, maar heb je wel een bridge die misschien beter is dan die van Siedle zelf.

Nuki Opener - Smarten up your intercom.De Nuki Opener maakt van jouw bestaande intercominstallatie een slimme deuropener en werd zo ontworpen dat je hem zelf in je woning kunt monteren.

https://nuki.io/nl/opener/#compatibility
6 oktober 2020 om 09:14
author
Harm Elzinga
CEO xxter bv
Beste William, Siedle heeft een "smart gateway" en een SIP licentie hiervoor: https://www.siedle.nl/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/locale.nlNL/pid.221.1963/agid.3655.3675.7113/atid.78302/ecm.at/BLT-250-0-Bus-Licentie-telefonie-aankoppeling.html https://www.siedle.nl/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/locale.nlNL/pid.221.1963/agid.3655.3675.7113/ecm.ag/Productdetails-SG-650-0.html Echter hoe dat precies werkt weet ik niet, dit was lang niet beschikbaar en hebben wij nooit getest met xxter. Ik vermoed ook dat dit geen goedkope oplossing is van Siedle. Siedle was lang van het zeer gesloten houden van hun systeem. Een alternatief is idd via een video-encoder (van Axis bijvoorbeeld) het beeld te encoden, en bijvoorbeeld via een Cisco SPA bijvoorbeeld, een analoge telefoonkoppeling naar SIP om te zetten. Dit is ook niet heel eenvoudig maar kan mogelijk wel een stukje goedkoper zijn. Ik weet ook niet wat voor uitgangen de Siedle intercom verder heeft.

6 oktober 2020 om 12:49
author
Kan xxter fungeren als volledige sip client met toevoegen van rtsp stream? en verzenden DTMF codes?

6 oktober 2020 om 13:01
author
Harm Elzinga
CEO xxter bv
Ja, de xxter clients (iOS en Android) kunnen als SIP client dienen, echter kan deze client niet gebeld worden en alleen naar de Intercom toe bellen. (terug bellen). RTSP wordt idd wel ondersteund. DTMF codes kunnen ook verstuurd worden (als toegangscode of voor een deurcontact)