Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen


RGB ledstrip als 'looplicht'
Auteur Bericht
29 oktober 2020 om 14:55
author
Gert van Dijk
Projectleider
Beste allen,

Op dit moment hebben wij een aantal aanvragen onderhanden waarin gevraagd wordt om middels een RGB ledstrip het effect van een landingsbaan ('looplicht') na te bootsen.

De RGB ledstrip moet in een vloer verwerkt worden en aangestuurd via KNX en wellicht DMX (afhankelijk van type strip). De RGB ledstrip moet tevens het effect van een ‘looplicht’ bevatten.

Heeft iemand ervaring met een merk, type, leverancier van dergelijke RGB ledstrips?

Met vriendelijke groet,

Gert van Dijk
TechTron Groep BV

Dit bericht is op 29 oktober 2020 om 14:57 voor het laatst aangepast.
30 oktober 2020 om 10:52
author
Theo Derks
DGA bij Larnitech Nederland BV | iRidiumMobile.nl
Zoals bij velen wel bekend is, zijn de mogelijkheden van iRidium mobile onbegrensd. Ook een 'looplicht' effect is dus te maken met iRidium mobile, onafhankelijk van het gebruikte protocol: KNX, Helvar, Larnitech, Domintell, Crestron, AMX, Modbus, ISYGLT, Duotecno, HDL Buspro... Omdat we vanuit iRidium mobile al deze protocollen ondersteunen, kun je het dus realiseren. Een klein voorbeeldfilmpje zie je op ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=MBfDA847DYo Uiteraard is de delay tussen het 'aan springen' van de lampen instelbaar, alsmede de delay van het 'uitgaan' van de lampen.... En dus voor elk willekeurig protocol binnen iRidium mobile. En als we een bepaald protocol niet aan boord hebben (als native protocol) kun je het (laten) maken met behulp van JavaScript. Voor degenen die het bovengenoemde voorbeeld willen bekijken/testen: stuur een mailtje naar info@iRidiumMobile.nl ;-)

iRidium mobile met lichteffecten Een kleine demo om 1 van de eindeloze mogelijkheden van iRidium mobile te demonsteren: het aansturen van een willekeurig protocol om hiermee een lichteffect ...Dit bericht is op 30 oktober 2020 om 11:00 voor het laatst aangepast.
30 oktober 2020 om 15:54
author
Gert van Dijk
Projectleider
Ik snap dat je ongelooooooooflijk veel kunt realiseren met Iridium Theo maar is geen antwoord op mijn vraag ;-) Gr, Gert
Dit bericht is op 30 oktober 2020 om 15:54 voor het laatst aangepast.
31 oktober 2020 om 08:23
author
Gert, Ik denk dat het antwoord op je vraag wellicht al staat in de post van Jelle: https://smartinside.nl/forum/thread/80 Er zijn ledstrips op de markt die per led aan te sturen zijn in plaats van per kleur / strip. Die kun je dan weer programmeren zoals je wilt.

4 november 2020 om 20:50
author
Gert van Dijk
Projectleider
Hoi Harm, Klopt, heb inderdaad het bericht van Jelle gezien en verder gezocht. We hebben inmiddels een merk en type kunnen selecteren. Dank voor je reactie. Groet, Gert