Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Data als brandstof voor een Smart Building

Om succesvol gebruik te kunnen maken van innovatieve technologieën en data als brandstof voor een Smart Building in te zetten, is een nieuwe manier van denken vereist. Veel organisaties zitten vast in applicatie geconcentreerd werken en denken. Ze stapelen systeem op systeem en bouwen zo aan een complexe infrastructuur om o.a. gebouwen, maar ook de ICT-infrastructuur, te beheren. Deze opstapeling uit zich in een afnemende flexibiliteit en toenemende kostenstructuur. De werkelijke waarde zit hem alleen niet in de systemen en applicaties (lees: applicatie geconcentreerd denken), maar in de data!

KNX draagt steentje bij tijdens Week van de Gebouwautomatisering

Op maandag 9 november start de Week van de Gebouwautomatisering. Van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering haar jaarlijkse conferentie Bits, Bricks & Behaviour als een interactief, online event. KNX levert ook een bijdrage aan het programma met onder andere een forumdiscussie over automatisering in de zorg, een interactief interview over cyber security en een paneldiscussie over het belang van gebouwautomatisering bij het voldoen aan BENG.

Utilizing data @ Schiphol

De conferentie Bits, Bricks & Behaviour geeft de bezoeker inzicht in- en antwoorden op specifieke vragen bij hedendaagse uitdagingen omtrent digitalisering, duurzaamheid, cyber security, circulariteit en de energietransitie. In het programma komen thema’s als machine learning, artificiële intelligentie, BIM, welzijn, 5G in de gebouwde omgeving, digital twins, blokchain, data en data-analyse aan de orde. Tevens worden gerealiseerde business cases zoals technologie en zorg in paneldiscussies besproken.

Opmerkelijke automatiseringsprojecten winnen internationale KNX Awards

Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens het wereldwijde, online event KNXperience. In acht categorieën zijn evenveel projecten beloond met deze prestigieuze onderscheiding. In elke categorie waren vijf projecten genomineerd die eerder dit jaar uit de vele honderden, internationale inzendingen waren geselecteerd. Een van de winnaars is Odisee Hogeschool in Gent, die in de categorie Young (de prijs voor studenten) de onderscheiding kreeg voor een KNX-gestuurd off-grid domoticahuis dat de studenten op de campus hebben gerealiseerd.

Minder CO2 in het onderwijs en de kinderopvang

De CO2-concentraties in Nederlandse scholen zijn vaak te hoog, zo blijkt uit onderzoek. Dat brengt risico’s met zich mee, zeker nu het coronavirus nog niet onder controle is. Belangrijk dus dat de ventilatie op orde is! Gelukkig zijn hier slimme oplossingen voor.

Odisee Hogeschool in Gent wint internationale KNX Award

Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens de online KNXperience. In de categorie Young ging Odisee Hogeschool er met de hoofdprijs vandoor. Zij ontvingen de prestigieuze onderscheiding voor hun off-grid domoticahuis, waaraan de studenten van de opleiding Energietechnologie hebben gewerkt. De studenten realiseerden met hulp van KNX een domotica/simulatiehuis dat volledig los van energie-aansluitingen kan functioneren.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29