Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
KNX toont zich op eerste editie Smart Homes & Intelligent Buildings

Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving. Dit gebeurde tijdens het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. KNX was ook op deze bijeenkomst aanwezig met een kleine stand waarmee we geïnteresseerden meer informatie konden geven. Daarnaast verzorgde KNX een van de Expertsessies op deze bijeenkomst.

Snel aan de slag met een KNX-ontwerp en –bestek

In het afgelopen jaar heeft een enthousiaste werkgroep met KNX-leden, in samenwerking met STABU, hard gewerkt aan templates met functiegerichte omschrijvingen voor KNX-systemen. Het doel is om adviseurs en architecten op een snelle en eenvoudige wijze een omschrijving te bieden dat de basis kan vormen voor een ontwerp en bestek. De eerste templates met functiegerichte omschrijvingen voor specifieke gebouwen zijn nu beschikbaar op de website van KNX Professionals.

KNX levert bijdrage aan Smart Homes & Intelligent Buildings

Het nieuwe kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings is een ontmoetingsplaats voor aanbieders van domotica, intelligente gebouwtechniek en totale installatieoplossingen. Belangrijkste doelgroep zijn de beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed- en installatiewereld. Denk dan aan architecten, bouwkundigen, adviseurs, projectontwikkelaars, facility managers en IT managers.

Stuur ons je KNX-project en verdien een plek op beurs ISE

De afgelopen twee jaar zijn in Nederland vele fraaie en bijzondere KNX-projecten gerealiseerd. Heb je ook zo’n project gerealiseerd, laat het ons weten! We zijn dringend op zoek naar goede voorbeelden voor: 1. De KNX Award, 2. Publicatie in diverse media, 3. Als voorbeeld op de beurs ISE2018 a.s. januari in de RAI te Amsterdam.

Inschrijving voor internationale KNX Award geopend

Het is weer zover. De KNX Association International roept KNX Professionals op om hun beste projecten in te dienen voor de KNX Award 2018. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt tijdens Light+Building 2018 in Frankfurt. Alle deelnemers maken kans op veel publiciteit en de winnaar van de felbegeerde KNX Award krijgt niet alleen een mooie bokaal maar ook een geldprijs van € 1000.-.

Grote vraag naar KNX-trainingen voor verwarming, ventilatie en koeling

KNX breidt zijn prominente positie als het gaat om aansturing van verwarming, ventilatie en koeling (HVAC) verder uit. Inmiddels bieden al ruim 70 bekende producenten van HVAC, waaronder Bosch, Buderus, Maico, Sauter, Siemens, Stiebel Eltron, Vaillant, Viessmann en Wolf allerlei KNX-gecertificeerde producten aan. “Als het gaat om de veilige en intelligente implementatie van verwarmings-, ventilatie- en koelsystemen, is KNX IoT het universele communicatieplatform voor integraal kostenbesparend energiemanagement in gebouwen”, concludeert Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association.

Bijeenkomst Smartlabs over gebouwautomatisering in een lab-omgeving

Op 5 oktober 2017 organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering een bijeenkomst Smartlabs op het Pivot Park, gevestigd op het voormalige MSD-terrein in Oss. Op deze inspirerende campus zijn verschillende gebouwen waarin gebouwautomatisering een cruciale rol vervult. Tijdens de bijeenkomst worden de verschillende vormen gebouwautomatisering besproken en is er ook een rondleiding langs enkele voorbeelden.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22