Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Theorie en praktijk over HVAC en KNX in workshop en netwerkbijeenkomst

Op donderdagmiddag 22 juni ben je welkom op een boeiende KNX-netwerkbijeenkomst bij InnStyle in Maarssen. Deze middag staat grotendeels in het teken van de koppeling tussen KNX en HVAC-installaties. Om dit onderwerp op een goede manier te introduceren, starten we met een workshop. Na de workshop zijn er nog enkele presentaties met voorbeelden, maar er zullen diverse fabrikanten hun innovaties presenteren.

KNX zoekt projecten voor KNX Professionals Award 2017

KNX Nederland roept uitvoerders van KNX-projecten op zich aan te melden voor de KNX Professionals Award 2017. De KNX Professionals Award vormt een blijk van waardering voor het meest onderscheidende project dat met KNX-technologie is gerealiseerd. De uitverkiezing is exclusief bedoeld voor leden van KNX Professionals die de afgelopen twee jaar projecten met KNX realiseerden.

Meld je aan voor bijeenkomst over koppeling tussen KNX en HVAC

Op donderdag 22 juni organiseert KNX Nederland haar tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Thema voor deze bijeenkomst is het groeiende belang van KNX in het HVAC-wereld. Oftewel de toepassing van KNX als protocol voor de (na)regeling van verwarming, ventilatie en koeling. Steeds vaker zullen gebouweigenaren aan duurzaamheidseisen moeten voldoen. Een van de eisen om je gebouw met een Energielabel A of een hoge BREEAM-score te kunnen waarderen, is een integrale gebouwautomatisering voor E- en W-installaties. Als geen enkel ander protocol kan KNX aan die eis voldoen.

KNX marktleider in Europa en China voor slimme woningautomatisering

Onderzoek van BSRIA, uitgevoerd in januari 2017, schat de waarde van de markt voor slimme woningen en kleine utiliteit in 2017 wereldwijd op 14,5 miljard euro. Volgens het onderzoek groeit de totale markt dit jaar met 20%. Het onderzoek bestaat uit individuele landenrapporten van de markten in China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In Europa en China is het marktaandeel van KNX significant toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek.

Sterke KNX-commitment in zakelijk initiatief Smart Living

Duitsland moet marktleider worden op het gebied van Smart Living-applicaties. Dat is het belangrijkste doel van het zakelijke initiatief ‘Smart Living’ dat op 14 maart door leidende fabrikanten en organisaties is opgericht in samenwerking met het Duitse ministerie van Economische Zaken. Het zakelijke initiatief wordt al vanaf het begin sterk ondersteund door KNX en de KNX-leden; bijna 60% van de oprichters zijn KNX-bedrijven.

ETS Inside succesvolste marktintroductie in geschiedenis KNX

De lancering van ETS Inside is de meest succesvolle productlancering van KNX sinds de oprichting van de vereniging. Tijdens de eerste drie dagen na de lancering van de nieuwe software werden meer dan 1000 licenties voor ETS Inside verkocht. De introductie van de nieuwe software ging gepaard met de grootste reeks evenementen in de geschiedenis van KNX, met 30 conferenties over de hele wereld.

Smart home markt in Nederland bereikt één miljard euro

Nederlandse consumenten hebben inmiddels 1 miljard euro besteed aan smart home apparaten. De productcategorie slimme huishoudelijke apparaten heeft hierin het grootste aandeel. Van alle smart home producten is de slimme thermostaat het apparaat met de hoogste marktwaarde. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

KNX claimt steeds grotere rol in klimaat(na)regeling

De vakbeurs ISH is elke twee jaar het internationale podium voor de werktuigbouwkundige installatiewereld. Omdat KNX steeds vaker als busprotocol de totale naregeling van het klimaat in een gebouw verzorgt, toonde de standaard zich prominent op de ISH. Naast de HVAC-oplossingen, presenteerde KNX ook de IoT-oplossingen en de nieuwe ETS Inside. Demonstraties op het gebied van ETS Inside werden afgewisseld met presentaties over HVAC.

Toenemende Europese regelgeving
De reden dat KNX zich steeds vaker voor klimaatregeling in gebouwautomatisering manifesteert, heeft ook te maken met de toenemende energie-eisen vanuit de Europese regelgeving. De energie-efficiëntie van gebouwen kan onder invloed van gebouwautomatisering sterk verbeteren, zoals ook in de Europese norm EN 15232 wordt omschreven. Deze norm classificeert gebouwen in vier energie-efficiëntieklassen; A tot D. Een gebouw met klasse D heeft nagenoeg geen gebouwautomatisering maar een gebouw met energie-efficiëntieklasse A heeft een volledig integrale gebouwautomatisering voor verlichting en klimaat. Wil je die klassa A bereiken, dan zorgt een automatisering op basis van KNX voor naregeling en BACnet voor de voorregeling, als een van de weinige voor een echt integrale oplossing.

Substantiële energiebesparing door KNX
De energie-efficiëntie verbetert aantoonbaar door integrale gebouwautomatisering; alleen al een volledige daglichtafhankelijke en op aanwezigheid geregelde verlichting verlaagt de energierekening met 40%. Gaat de automatisering, door ook de zonwering en de individuele klimaatregeling in hetzelfde KNX-systeem te integreren, dan loopt de besparing aantoonbaar op tot respectievelijk 50% of 60%. Wat KNX betreft zijn daarvoor ook geen beperkingen, zeker gezien de enorme groei aan meer dan 7.000 gecertificeerde KNX-producten voor HVAC-systemen waaruit adviseurs en installateurs kunnen kiezen.
 
Voor meer informatie over KNX en HVAC, check de gloednieuwe microsite.  

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24