Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Door ketensamenwerking naar het gebouw van de toekomst

Bron: Siemens/Dimensions We denken, mede door Covid-19, steeds innovatiever na over gebouwen en wijze waarop ze ons kunnen helpen productief en comfortabel te werken, maar ook veilig en verantwoord sociale contacten te onderhouden. Het versterken van de ketensamenwerking in de zich snel digitaliserende bouwsector kan deze ontwikkeling versnellen.

OCCULOG® VOC-wandsensor van B.E.G. - All-round technologie voor een gezond binnenklimaat

De OCCULOG® VOC-wandsensor van B.E.G. meet de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid en is tevens een temperatuurregelaar. De luchtkwaliteit wordt bepaald door vluchtige organische stoffen (VOC) in de lucht of CO2eq. Een status-LED geeft telkens de status van de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid aan via de verkeerslichtkleuren rood, geel en groen. Uiteraard kunnen de gemeten waarden worden gebruikt voor de latere programmering. In geval van slechte luchtkwaliteit kan bijvoorbeeld de airconditioning worden ingeschakeld of een automatisch raam worden geopend.

Gira S1 met VDE certificaat

De toenemende digitalisering en intelligente netwerkvorming, niet alleen in de industrie maar ook in huis, biedt enorme voordelen, maar houdt ook het risico in van diefstal en manipulatie van gegevens.

Federatie in transitie

In 2020 heeft COVID-19 grote invloed gehad op het maatschappelijk leven. Ook FHI, haar leden en hun klanten kregen te maken met zeer ingrijpende veranderingen. De economische gevolgen verschillen per bedrijfstak, maar overal zijn sterke ontwikkelingen en verschuivingen te zien.

Klantgerichte service en onderhoud resulteren in grotere bedrijfszekerheid

Systeem integrator InstaVer Systems biedt haar klanten sinds jaar en dag 24/7 service- en onderhoudsdiensten aan. Via onderhoudscontracten zorgt het bedrijf voor onderhoud aan bestaande, via KNX geautomatiseerde systemen. Mocht er onverhoopt een storing optreden in de systemen die InstaVer onder zijn hoede heeft, dan zorgen de medewerkers van de storingsdienst dat de installaties snel weer naar behoren functioneren.

Bezoek de eerste digitale KNX HVAC Solutions Conferentie

Op 30 en 31 maart organiseert KNX de eerste HVAC Solutions Conferentie. Deze online conferentie staat in het teken van informatiesessies over hoe je KNX kunt integreren met HVAC-systemen. Verder komen ook de nieuwste HVAC-systemen en nieuwe HVAC-producten van verschillende KNX-fabrikanten aan bod. Er is ook aandacht voor HVAC-productontwikkeling en de voordelen van KNX. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het digitale kennisevenement.

JUNG KNX Secure: veiligheid op de KNX buslijn en in het IP- netwerk

De discussie rondom het thema gegevensbescherming is ook van belang bij een Smart Building. Want alles wat je zelf kan bedienen kunnen theoretisch gezien ook onbevoegde derden bedienen. Hier komt KNX Secure ter sprake en biedt een gedegen beveiliging dankzij versleuteling met het AES128 algoritme.

FHI Technologie podcast

De brancheorganisatie Gebouw Automatisering verenigt leden met een gezamenlijk belang in de stimulering van marktontwikkeling en kennisdeling op het gebied van geïntegreerde automatiseringssystemen in de gebouwde omgeving. De brancheorganisatie Gebouw Automatisering komt op voor de belangen van de bedrijven in de branche, en streeft naar verbinding met brancheorganisaties van afnemers en andere relevante marktpartijen. Tevens informeert de brancheorganisatie de leden over de laatste ontwikkelingen en bied ondersteuning in onder andere bedrijfsvoering, juridische procedures en personeelszaken.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56    57    58