Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Jos Bruins: "Standaardisatie in slimme gebouwenwereld belangrijker dan ooit"

De wereld van slimme gebouwen en woningen doorloopt op dit moment één van de meest ingrijpende transities uit zijn bestaan: traditionele platforms voor gebouwautomatisering erkennen de vele voordelen van het gebruik van op IP (Internet Protocol) gebaseerde netwerken en de flexibiliteit van energiezuinige, stabiele en veilige draadloze verbindingen. Alle partijen zijn bezig met het proces om de platforms hiervoor geschikt te maken. Standaardisatie is in dit proces van ongekend belang, om dit alles zo kosten-effectief, met de grootst mogelijke interoperabiliteit met bestaande systemen en kleinst mogelijke disruptie te laten verlopen.

Energie neutraal wonen is geen keuze meer

2021 staat voor de deur, het jaar waarin de BENG normering toegepast gaat worden op alle nieuwbouw. Bijna Energie Neutraal Gebouw betekent dat duurzaamheid geen optie meer is, maar een verplichting. Allerlei processen in de bouw gaan hierdoor beïnvloed worden, maar het belangrijkste van alles: het eindresultaat.

TVVL organiseert webinar Gebouwautomatisering

Het Internet of Things, Data Analyse en ICT-veiligheid vereisen een nieuwe kijk op de opbouw van gebouwbeheersystemen. Wat zijn de do's en don'ts? Hoe werkt dat uit in kleine-, middelgrote- en grote systemen? Waarom moet een gebouwbeheersystemen zelf ook onderdeel zijn van het prestatiecontract?

KNX verwelkomt Sony als 500ste lid

KNX versterkt haar internationale karakter van het toonaangevende protocol met de toetreding van Sony tot de KNX-gemeenschap. De KNX Association is trots om Sony als 500ste lid te mogen verwelkomen. Dankzij de groeiende populariteit van KNX IoT en ‘Services met KNX’ breekt er een nieuw tijdperk aan. De uitbreiding van het KNX-ecosysteem dat hierdoor ontstaat zorgt voor nieuwe dimensies met nieuwe mogelijkheden. Steeds meer Tech-bedrijven willen daarvan onderdeel uitmaken.

Domotica koppeling UNii beveiligingssysteem met KNX Module

Met de UNii KNX module van Alphatronics is het mogelijk om een koppeling te maken tussen het UNii beveiligingssysteem en de KNX (domotica) installatie. Alle KNX gecertificeerde componenten kunnen gegarandeerd met elkaar overweg en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de KNX Association. KNX is een betrouwbaar systeem en de mogelijkheden zijn, bij nieuwbouw of na een grondige verbouwing, enorm.

Smart Building en facilitering met indoor wireless

Sensoren worden steeds meer toegepast in moderne gebouwen, dit kunnen bedrade en draadloze sensoren zijn. Sensoren die het klimaat en de gebruikersbeleving kunnen meten, sturen en beheersen. Gebouwbeheerders en ontwikkelaars zijn steeds meer bezig met IoT en smart building. Zeker met de komst van 5G biedt draadloos uitgelezen kansen om gebouwen ‘smart’ te maken.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56