Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Safe return to work

Te midden van de tweede coronagolf werken leden van de Nederlandse brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering aan slimme "terug-naar-kantoor" oplossingen. Het werken vanuit kantoor brengt de nodige gezondheidsrisico's met zich mee. Om deze reden werken wereldwijd veel werknemers vanuit huis. Door het inzetten van slimme technologieën, sensoring en data-analyse kan de terugkeer naar de 'oude' werkplekken versoepeld worden.

Een snellere impact van digitale transitie in gebouwen en steden

Digitalisering is een veelvuldig terugkerend thema in het programma van de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Zeker in deze tijd waar reeds bestaande technieken en oplossingen van extra waarde zijn. Deze technieken bieden meerwaarde bij hedendaagse uitdagingen zoals het houden van anderhalve meter afstand in gebouwen, een goede luchtverversing, en de bezetting en benutting van een gebouw.

Data als brandstof voor een Smart Building

Om succesvol gebruik te kunnen maken van innovatieve technologieën en data als brandstof voor een Smart Building in te zetten, is een nieuwe manier van denken vereist. Veel organisaties zitten vast in applicatie geconcentreerd werken en denken. Ze stapelen systeem op systeem en bouwen zo aan een complexe infrastructuur om o.a. gebouwen, maar ook de ICT-infrastructuur, te beheren. Deze opstapeling uit zich in een afnemende flexibiliteit en toenemende kostenstructuur. De werkelijke waarde zit hem alleen niet in de systemen en applicaties (lees: applicatie geconcentreerd denken), maar in de data!

KNX draagt steentje bij tijdens Week van de Gebouwautomatisering

Op maandag 9 november start de Week van de Gebouwautomatisering. Van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering haar jaarlijkse conferentie Bits, Bricks & Behaviour als een interactief, online event. KNX levert ook een bijdrage aan het programma met onder andere een forumdiscussie over automatisering in de zorg, een interactief interview over cyber security en een paneldiscussie over het belang van gebouwautomatisering bij het voldoen aan BENG.

Utilizing data @ Schiphol

De conferentie Bits, Bricks & Behaviour geeft de bezoeker inzicht in- en antwoorden op specifieke vragen bij hedendaagse uitdagingen omtrent digitalisering, duurzaamheid, cyber security, circulariteit en de energietransitie. In het programma komen thema’s als machine learning, artificiële intelligentie, BIM, welzijn, 5G in de gebouwde omgeving, digital twins, blokchain, data en data-analyse aan de orde. Tevens worden gerealiseerde business cases zoals technologie en zorg in paneldiscussies besproken.

Opmerkelijke automatiseringsprojecten winnen internationale KNX Awards

Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens het wereldwijde, online event KNXperience. In acht categorieën zijn evenveel projecten beloond met deze prestigieuze onderscheiding. In elke categorie waren vijf projecten genomineerd die eerder dit jaar uit de vele honderden, internationale inzendingen waren geselecteerd. Een van de winnaars is Odisee Hogeschool in Gent, die in de categorie Young (de prijs voor studenten) de onderscheiding kreeg voor een KNX-gestuurd off-grid domoticahuis dat de studenten op de campus hebben gerealiseerd.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56    57    58