Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Speciale aanbieding in juni voor ETS Inside en (een upgrade naar) ETS5 professional

Ben je van plan een nieuwe ETS Inside-licentie te bestellen of een upgrade te doen van jouw ETS Inside naar ETS5 Professional? Juni is de juiste maand hiervoor! KNX Association biedt de komende maand een korting van 30% op ETS Inside aan. Dit geldt zowel op nieuwe licenties van ETS Inside als op upgrades van ETS Inside naar ETS5 Professional. Mis deze kans niet!

Routekaart voor verduurzamen gemeentelijk vastgoed is klaar

Bron: Binnenlands Bestuur De Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed is klaar. De kaart bevat de aanpak voor gemeenten om in 30 jaar hun maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Uitgangspunt is het reduceren van de CO2-uitstoot met 95%. Daarnaast moeten alle gebouwen aardgasvrij worden gemaakt. De routekaart is vastgesteld door het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Speciale whitepaper over toepassing KNX in HVAC-installaties

Speciaal voor adviseurs, installateurs en system integratoren die met KNX aan de slag willen in HVAC-installaties brengt KNX Nederland een whitepaper uit. De whitepaper biedt antwoorden op vragen over het waarom van KNX voor klimaatinstallaties en hoe KNX daarbij bruikbaar is. Het document schept voor iedereen meer duidelijkheid over de mogelijkheden van KNX in combinatie met deze zogeheten HVAC-installaties.

Omgevingswet uitgesteld naar 1 januari 2022

Zoals al werd verwacht is de invoering van de Omgevingswet met een jaar uitgesteld tot 1 januari 2022. Dat maakte minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) vanmiddag bekend in een brief aan de erste en tweede kamer. Het Rijk en de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen hebben overeenstemming bereikt over deze nieuwe datum voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Hiermee willen zij extra tijd en ruimte bieden voor een goede invoering van de wet.

Gira KNX en KNX-Secure?

KNX, het internationaal toonaangevende automatiseringsprotocol voor slimme woningen en gebouwen bereikte eind 2019 een nieuwe mijlpaal in zijn ontwikkeling. KNX IP Secure is namelijk erkend als de internationale veiligheidsstandaard EN ISO 22510. Daarmee is KNX IP Secure 's werelds eerste genormeerde fabrikant- en applicatie-onafhankelijk beveiligingssysteem voor slimme woningen en gebouwen.

KNX Association ziet 2020 goed van start gaan

Het jaar 2020 met daarin de viering van de 30ste verjaardag van KNX ging schitterend van start. Na de eerste vier maanden tonen marktstudies uitstekende resultaten in de kernlanden van KNX. De verkoop van onze ETS-software bevestigt wat iedereen al wist: KNX is het nummer één systeem voor slimme woningen en gebouwen. Wie op zoek is naar een fabrikantonafhankelijke en volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing kan niet om KNX heen, zo melden de voorzitter en directie van KNX Association in een statement.

Beurs Light+Building 2020 gaat dit jaar niet door

Door de wereldwijde coronapandemie en de vele onzekerheden die daardoor ontstaan voor het organiseren van een internationale beurs, besluit de organisatie om Light+Building 2020 volledig af te lasten. De beurs wordt ook niet ingehaald. De volgende Light+Building vindt plaats van 13 tot en met 18 maart 2022.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26