Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Onderzoek: Europese bedrijven ontdekken IoT voor 'slimme-woningmarkt'

Na een aanvankelijk aarzelende aanpak van de IoT-wereld, onderzoeken uiteenlopende Europese bedrijven momenteel hoe zij hun klanten de voordelen van het IoT-gebruik kunnen aanbieden. Het onderzoeksbureau Parks Associates stelt dit vast in haar meest recente onderzoek. Steeds meer bedrijven verkennen strategieën die de barrières in de IoT-markt moeten wegwerken, zodat zij kunnen inspelen op de kansen die de connectiviteit biedt.

Smart Home raakt steeds meer ingeburgerd

De helft van alle Nederlanders is inmiddels bekend met de term Smart Home. Dat blijkt uit de nieuwste online meting van de GfK Smart Home Monitor onder Nederlanders van 18 jaar en ouder. Consumenten zien steeds vaker de voordelen van Smart Home in, met name op het gebied van controle en gebruiksgemak. 1 op de 3 voorlopers binnen de categorie verwacht zelfs binnen nu en twee jaar zelf een huis te hebben dat volledig ‘smart’ is.

KNX-leden welkom op Building G100 Event op 5 oktober

Leden van het KNX-netwerk kunnen een bezoek brengen aan het ‘Building G100 Event’ dat op 5 oktober plaatsvindt. Van 10.00 uur tot 18.00 uur staat het Building G100 Event in de Woonindustrie te Nieuwegein geheel in het teken van gebouwautomatisering en smart buildings. De eindgebruiker staat tijdens het evenement centraal en kan zelf zijn eigen programma samenstellen door te kiezen uit meer dan 25 lezingen en een bezoekje aan de ruim 40 partners/exposanten.

Speciaal webinar over indoor locatiebepaling voor domoticatoepassingen

Bij steeds meer toepassingen binnen domotica en smart buildings is indoor locatiebepaling van essentieel belang. Daarom organiseert ISSO op 12 september een webinar over indoor locatiebepaling. Via de webinar kunnen installateurs, integratoren en andere geïnteresseerden meer te weten komen over de relatief nieuwe sector binnen de installatiewereld.

KNX partner op Nationale Conferentie Gebouwautomatisering

KNX is op 1 en 2 november als partner aanwezig op de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering. De lustrumeditie van de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering wordt dit jaar gehouden bij Taets Art & Event Park in Amsterdam. Op de conferentie delen deskundigen uit de vastgoedwereld, medewerkers van adviesbureaus en technische gebouwbeheerders hun kennis en visie over gebouwautomatisering.

KNX actieve deelnemer Smart Homes & Intelligent Buildings Event 2017

Op 14 en 15 november is KNX aanwezig op het Smart Homes & Intelligent Buildings Event 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement is een plek waar gebouwontwikkelaars, -ontwerpers en -beheerders die geïnteresseerd zijn in geïntegreerde gebouwtechniek kennis maken met de aanbieders van deze technologie.

Workshop maakt VMBO-leerlingen in Almelo enthousiast voor KNX

Via een boeiende KNX-workshop zijn een groepje derdejaars VMBO-leerlingen op het OSG Erasmus in Almelo enthousiast geworden voor woning- en gebouwautomatisering. Hans Hartman, de docent PIE in Almelo, had zich bij KNX Nederland gemeld met de vraag of we 'zijn jongens' kunnen informeren over deze toekomstvaste standaard. Edwin Hannink (Theben) en Jan Wassink (Hager) hebben de introductie verzorgd.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52