Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Workshop maakt VMBO-leerlingen in Almelo enthousiast voor KNX

Via een boeiende KNX-workshop zijn een groepje derdejaars VMBO-leerlingen op het OSG Erasmus in Almelo enthousiast geworden voor woning- en gebouwautomatisering. Hans Hartman, de docent PIE in Almelo, had zich bij KNX Nederland gemeld met de vraag of we 'zijn jongens' kunnen informeren over deze toekomstvaste standaard. Edwin Hannink (Theben) en Jan Wassink (Hager) hebben de introductie verzorgd.

Theorie en praktijk over HVAC en KNX in workshop en netwerkbijeenkomst

Op donderdagmiddag 22 juni ben je welkom op een boeiende KNX-netwerkbijeenkomst bij InnStyle in Maarssen. Deze middag staat grotendeels in het teken van de koppeling tussen KNX en HVAC-installaties. Om dit onderwerp op een goede manier te introduceren, starten we met een workshop. Na de workshop zijn er nog enkele presentaties met voorbeelden, maar er zullen diverse fabrikanten hun innovaties presenteren.

KNX zoekt projecten voor KNX Professionals Award 2017

KNX Nederland roept uitvoerders van KNX-projecten op zich aan te melden voor de KNX Professionals Award 2017. De KNX Professionals Award vormt een blijk van waardering voor het meest onderscheidende project dat met KNX-technologie is gerealiseerd. De uitverkiezing is exclusief bedoeld voor leden van KNX Professionals die de afgelopen twee jaar projecten met KNX realiseerden.

Meld je aan voor bijeenkomst over koppeling tussen KNX en HVAC

Op donderdag 22 juni organiseert KNX Nederland haar tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Thema voor deze bijeenkomst is het groeiende belang van KNX in het HVAC-wereld. Oftewel de toepassing van KNX als protocol voor de (na)regeling van verwarming, ventilatie en koeling. Steeds vaker zullen gebouweigenaren aan duurzaamheidseisen moeten voldoen. Een van de eisen om je gebouw met een Energielabel A of een hoge BREEAM-score te kunnen waarderen, is een integrale gebouwautomatisering voor E- en W-installaties. Als geen enkel ander protocol kan KNX aan die eis voldoen.

KNX marktleider in Europa en China voor slimme woningautomatisering

Onderzoek van BSRIA, uitgevoerd in januari 2017, schat de waarde van de markt voor slimme woningen en kleine utiliteit in 2017 wereldwijd op 14,5 miljard euro. Volgens het onderzoek groeit de totale markt dit jaar met 20%. Het onderzoek bestaat uit individuele landenrapporten van de markten in China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In Europa en China is het marktaandeel van KNX significant toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek.

Sterke KNX-commitment in zakelijk initiatief Smart Living

Duitsland moet marktleider worden op het gebied van Smart Living-applicaties. Dat is het belangrijkste doel van het zakelijke initiatief ‘Smart Living’ dat op 14 maart door leidende fabrikanten en organisaties is opgericht in samenwerking met het Duitse ministerie van Economische Zaken. Het zakelijke initiatief wordt al vanaf het begin sterk ondersteund door KNX en de KNX-leden; bijna 60% van de oprichters zijn KNX-bedrijven.

ETS Inside succesvolste marktintroductie in geschiedenis KNX

De lancering van ETS Inside is de meest succesvolle productlancering van KNX sinds de oprichting van de vereniging. Tijdens de eerste drie dagen na de lancering van de nieuwe software werden meer dan 1000 licenties voor ETS Inside verkocht. De introductie van de nieuwe software ging gepaard met de grootste reeks evenementen in de geschiedenis van KNX, met 30 conferenties over de hele wereld.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52