Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Stuur ons je KNX-project en verdien een plek op beurs ISE

De afgelopen twee jaar zijn in Nederland vele fraaie en bijzondere KNX-projecten gerealiseerd. Heb je ook zo’n project gerealiseerd, laat het ons weten! We zijn dringend op zoek naar goede voorbeelden voor: 1. De KNX Award, 2. Publicatie in diverse media, 3. Als voorbeeld op de beurs ISE2018 a.s. januari in de RAI te Amsterdam.

Inschrijving voor internationale KNX Award geopend

Het is weer zover. De KNX Association International roept KNX Professionals op om hun beste projecten in te dienen voor de KNX Award 2018. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt tijdens Light+Building 2018 in Frankfurt. Alle deelnemers maken kans op veel publiciteit en de winnaar van de felbegeerde KNX Award krijgt niet alleen een mooie bokaal maar ook een geldprijs van € 1000.-.

Grote vraag naar KNX-trainingen voor verwarming, ventilatie en koeling

KNX breidt zijn prominente positie als het gaat om aansturing van verwarming, ventilatie en koeling (HVAC) verder uit. Inmiddels bieden al ruim 70 bekende producenten van HVAC, waaronder Bosch, Buderus, Maico, Sauter, Siemens, Stiebel Eltron, Vaillant, Viessmann en Wolf allerlei KNX-gecertificeerde producten aan. “Als het gaat om de veilige en intelligente implementatie van verwarmings-, ventilatie- en koelsystemen, is KNX IoT het universele communicatieplatform voor integraal kostenbesparend energiemanagement in gebouwen”, concludeert Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association.

Bijeenkomst Smartlabs over gebouwautomatisering in een lab-omgeving

Op 5 oktober 2017 organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering een bijeenkomst Smartlabs op het Pivot Park, gevestigd op het voormalige MSD-terrein in Oss. Op deze inspirerende campus zijn verschillende gebouwen waarin gebouwautomatisering een cruciale rol vervult. Tijdens de bijeenkomst worden de verschillende vormen gebouwautomatisering besproken en is er ook een rondleiding langs enkele voorbeelden.

Onderzoek: Europese bedrijven ontdekken IoT voor 'slimme-woningmarkt'

Na een aanvankelijk aarzelende aanpak van de IoT-wereld, onderzoeken uiteenlopende Europese bedrijven momenteel hoe zij hun klanten de voordelen van het IoT-gebruik kunnen aanbieden. Het onderzoeksbureau Parks Associates stelt dit vast in haar meest recente onderzoek. Steeds meer bedrijven verkennen strategieën die de barrières in de IoT-markt moeten wegwerken, zodat zij kunnen inspelen op de kansen die de connectiviteit biedt.

Smart Home raakt steeds meer ingeburgerd

De helft van alle Nederlanders is inmiddels bekend met de term Smart Home. Dat blijkt uit de nieuwste online meting van de GfK Smart Home Monitor onder Nederlanders van 18 jaar en ouder. Consumenten zien steeds vaker de voordelen van Smart Home in, met name op het gebied van controle en gebruiksgemak. 1 op de 3 voorlopers binnen de categorie verwacht zelfs binnen nu en twee jaar zelf een huis te hebben dat volledig ‘smart’ is.

KNX-leden welkom op Building G100 Event op 5 oktober

Leden van het KNX-netwerk kunnen een bezoek brengen aan het ‘Building G100 Event’ dat op 5 oktober plaatsvindt. Van 10.00 uur tot 18.00 uur staat het Building G100 Event in de Woonindustrie te Nieuwegein geheel in het teken van gebouwautomatisering en smart buildings. De eindgebruiker staat tijdens het evenement centraal en kan zelf zijn eigen programma samenstellen door te kiezen uit meer dan 25 lezingen en een bezoekje aan de ruim 40 partners/exposanten.

Speciaal webinar over indoor locatiebepaling voor domoticatoepassingen

Bij steeds meer toepassingen binnen domotica en smart buildings is indoor locatiebepaling van essentieel belang. Daarom organiseert ISSO op 12 september een webinar over indoor locatiebepaling. Via de webinar kunnen installateurs, integratoren en andere geïnteresseerden meer te weten komen over de relatief nieuwe sector binnen de installatiewereld.

KNX partner op Nationale Conferentie Gebouwautomatisering

KNX is op 1 en 2 november als partner aanwezig op de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering. De lustrumeditie van de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering wordt dit jaar gehouden bij Taets Art & Event Park in Amsterdam. Op de conferentie delen deskundigen uit de vastgoedwereld, medewerkers van adviesbureaus en technische gebouwbeheerders hun kennis en visie over gebouwautomatisering.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56    57    58