Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuwsberichten
Sterke KNX-commitment in zakelijk initiatief Smart Living

Duitsland moet marktleider worden op het gebied van Smart Living-applicaties. Dat is het belangrijkste doel van het zakelijke initiatief ‘Smart Living’ dat op 14 maart door leidende fabrikanten en organisaties is opgericht in samenwerking met het Duitse ministerie van Economische Zaken. Het zakelijke initiatief wordt al vanaf het begin sterk ondersteund door KNX en de KNX-leden; bijna 60% van de oprichters zijn KNX-bedrijven.

ETS Inside succesvolste marktintroductie in geschiedenis KNX

De lancering van ETS Inside is de meest succesvolle productlancering van KNX sinds de oprichting van de vereniging. Tijdens de eerste drie dagen na de lancering van de nieuwe software werden meer dan 1000 licenties voor ETS Inside verkocht. De introductie van de nieuwe software ging gepaard met de grootste reeks evenementen in de geschiedenis van KNX, met 30 conferenties over de hele wereld.

Smart home markt in Nederland bereikt één miljard euro

Nederlandse consumenten hebben inmiddels 1 miljard euro besteed aan smart home apparaten. De productcategorie slimme huishoudelijke apparaten heeft hierin het grootste aandeel. Van alle smart home producten is de slimme thermostaat het apparaat met de hoogste marktwaarde. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

KNX claimt steeds grotere rol in klimaat(na)regeling

De vakbeurs ISH is elke twee jaar het internationale podium voor de werktuigbouwkundige installatiewereld. Omdat KNX steeds vaker als busprotocol de totale naregeling van het klimaat in een gebouw verzorgt, toonde de standaard zich prominent op de ISH. Naast de HVAC-oplossingen, presenteerde KNX ook de IoT-oplossingen en de nieuwe ETS Inside. Demonstraties op het gebied van ETS Inside werden afgewisseld met presentaties over HVAC.

Toenemende Europese regelgeving
De reden dat KNX zich steeds vaker voor klimaatregeling in gebouwautomatisering manifesteert, heeft ook te maken met de toenemende energie-eisen vanuit de Europese regelgeving. De energie-efficiëntie van gebouwen kan onder invloed van gebouwautomatisering sterk verbeteren, zoals ook in de Europese norm EN 15232 wordt omschreven. Deze norm classificeert gebouwen in vier energie-efficiëntieklassen; A tot D. Een gebouw met klasse D heeft nagenoeg geen gebouwautomatisering maar een gebouw met energie-efficiëntieklasse A heeft een volledig integrale gebouwautomatisering voor verlichting en klimaat. Wil je die klassa A bereiken, dan zorgt een automatisering op basis van KNX voor naregeling en BACnet voor de voorregeling, als een van de weinige voor een echt integrale oplossing.

Substantiële energiebesparing door KNX
De energie-efficiëntie verbetert aantoonbaar door integrale gebouwautomatisering; alleen al een volledige daglichtafhankelijke en op aanwezigheid geregelde verlichting verlaagt de energierekening met 40%. Gaat de automatisering, door ook de zonwering en de individuele klimaatregeling in hetzelfde KNX-systeem te integreren, dan loopt de besparing aantoonbaar op tot respectievelijk 50% of 60%. Wat KNX betreft zijn daarvoor ook geen beperkingen, zeker gezien de enorme groei aan meer dan 7.000 gecertificeerde KNX-producten voor HVAC-systemen waaruit adviseurs en installateurs kunnen kiezen.
 
Voor meer informatie over KNX en HVAC, check de gloednieuwe microsite.  

Ontvang kortingsbon van € 100,- voor ETS Inside plus gratis brochures

Op de KNX-netwerkbijeenkomst op donderdag 16 maart presenteerde KNX Nederland ETS Inside. Naast de lancering van deze nieuwe programmeermethode van KNX deelde de organisatie ook brochures uit met meer informatie over ETS Inside. Bij deze brochures zit een kortingsbon waardoor de aanschaf van een dongle met ETS Inside maar € 60,- in plaats van € 160,- kost. KNX-Professionals die niet bij de netwerkbijeenkomst van KNX aanwezig waren, kunnen de brochures aanvragen bij KNX Nederland en ontvangen dan ook de kortingsbon. Maar doe het snel, want de bon is tot 31-3-2017 geldig!

Verfrissende inzichten over KNX & IP en DC op KNX-Netwerkbijeenkomst

Op donderdag 16 maart organiseerde KNX de eerste netwerkbijeenkomst van het nieuwe jaar. Anders dan bij andere bijeenkomsten, startte het programma met een workshop, die in het teken stond van IP-technologie. In het tweede deel van het programma gingen de presentaties over gelijkstroom. Meerdere sprekers deelden hun kennis en opinie over de toepassing van gelijkstroom, een techniek die zich steeds vaker aandient. Aan het einde van de dag presenteerden verschillende fabrikanten nieuwe KNX-producten die voor de professionals interessant zijn.

Bijna 900.000 slimme thermostaten in Nederland

Het aantal slimme thermostaten in Nederland is het afgelopen jaar met 38% gegroeid naar bijna 900.000 slimme thermostaten. Dit betekent dat één op de negen huishoudens een slimme thermostaat in huis heeft. Toon is nog steeds de onbetwiste marktleider op de markt van slimme thermostaten. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

Aantrekkelijke introductie ETS Inside op KNX-bijeenkomst 16 maart

Op 16 maart organiseert KNX Nederland haar netwerkbijeenkomst. Naast de workshop over IP en de keynote lezingen over gelijkstroom, zal er ook kort aandacht zijn voor ETS Inside. Twee weken geleden vond de wereldwijde introductie plaats van deze nieuwe ETS-variant die de realisatie van een KNX-installatie eenvoudiger en laagdrempeliger maakt. Tijdens de KNX-bijeenkomst ontvangt elke KNX Professional een waardebon om voordelig kennis te maken met ETS Inside. Ook vindt er een verloting plaats van een gratis ETS Inside licentie.

KNX introduceert toegankelijke ETS Inside

KNX introduceert vandaag wereldwijd ETS Inside, de nieuwste versie van de KNX-programmeermethode. ETS Inside is specifiek ontworpen om KNX-projecten eenvoudig en laagdrempelig te maken. Zo kunnen ook installateurs met weinig tot geen ervaring in gebouwautomatisering snel en gemakkelijk kleine en middelgrote projecten realiseren. Daarnaast biedt de eenvoudige opzet van ETS Inside ook verschillende voordelen voor de eindgebruikers.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56    57    58