Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen

Opleidingscentra door heel Nederland bieden verschillende KNX-opleidingen aan. Als je een cursus succesvol hebt afgelegd, ontvang je een certificaat als bewijs van kennis en vaardigheden. Als professional zal een certificaat niet alleen helpen om je zichtbaarheid te vergroten, maar ook je carrière een duwtje in de rug geven, zowel technisch als commercieel.  Er zijn verschillende modellen van gecertificeerde KNX-opleidingen. De opleidingscentra in Nederland bieden de KNX-basiscursus en de KNX advanced cursus aan.

 

Basiscursus
Leer een KNX installatie ontwerpen en gebruiken

Het doel van deze cursus is dat je elektrotechnische installaties die aangesloten zijn/worden op een KNX-bussysteem leert ontwerpen en in gebruik nemen. De ontwerptool hiervoor is ETS6. Je leert in deze cursus de opbouw en werking van ETS6 en hoe je hiermee een basisinstallatie ontwerpt en programmeert in KNX Systemmode. Een basiscursus duurt vijf dagen en wordt door de meeste opleidingsinstituten gegeven.

Omdat het karakter van de opleiding voornamelijk praktijk is (65%) is deze training voornamelijk geschikt voor o.a. werkvoorbereiders, programmeurs, inbedrijfstellers, projectleiders en monteurs.

Na afronding ontvang je een KNX-certificaat. Je bent dan officieel KNX Partner en je wordt vermeld op de KNX website als Partner. Je mag dan ook het KNX Partnerlogo gebruiken op bijvoorbeeld de website van je bedrijf.

Advanced cursus
Leer meer over de mogelijkheden van KNX koppelingen en integraties
Om deel te nemen aan deze cursus dien je in het bezit te zijn van een KNX Basis-certificaat. Het doel van deze cursus is om personen die al KNX Partner zijn meer te leren over de mogelijkheden m.b.t. koppelen / integreren van bijv. DALI , SONOS, Visualisatie en multimedia. De cursus duurt vijf dagen, waarbij op de laatste dag het theorie en praktijkexamen wordt afgenomen. Na het behalen van het examen ontvang je een KNX Advanced-certificaat en wordt er een vermelding gemaakt bij je KNX Partnerschap op de website van KNX.