Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen

KNX is dé standaard voor gebouwautomatisering. KNX betekent vrijheid. Met het KNX-besturingssysteem is het namelijk mogelijk om apparaten en installaties van ruim 400 fabrikanten aan elkaar te koppelen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Voor je carrière 
De vraag naar KNX-systemen wordt steeds groter, waardoor er meer programmeurs, installateurs en experts nodig zijn die bekend zijn met alle ins en outs van KNX. Na afronding van een KNX-opleiding ontvang je een KNX-certificaat, wat je niet alleen helpt om je zichtbaarheid te vergroten maar ook je carrière een duwtje in de rug geeft. Met een KNX-certificaat ben je officieel KNX Partner en ben je vindbaar als partner op de website van KNX. Je mag dan ook het KNX Partnerlogo gebruiken op bijvoorbeeld de website van je bedrijf. 

Slimme oplossingen voor complexe problemen bieden 
Gebouwautomatisering draagt bij aan comfort, veiligheid, energiebesparing en gemak. Zowel in residentiële als commerciële gebouwen. Daarbij kun je denken aan het programmeren van lichtschakelingen en verwarming of koeling van een gebouw, of zelfs het koppelen van een weerstation aan zonwering zodat deze automatisch in- of uitschakelt, maar er kan nog veel meer! Denk eens aan een automatische melding wanneer een pakketje geleverd is, geautomatiseerde watertemperatuurmetingen voor legionellapreventie of stem gestuurde bediening van een lift voor mensen met een lichamelijke beperking. En dat natuurlijk allemaal op een veilige en gemakkelijke manier.  

Bijzondere projecten realiseren
Met KNX ontwerp je bijzondere systemen. Benieuwd naar de integratie-mogelijkheden? Of heb je inspiratie nodig voor een volgend KNX project? Of gewoon kijken waar je vakgenoten mee bezig zijn? Bekijk deze bijzondere projecten die eerder gerealiseerd zijn met KNX, en laat je inspireren door de mogelijkheiden!

 • Legionellapreventie met KNX 
  Zorginstellingen hebben de plicht om legionellapreventie uit te voeren, zo ook in dit woonzorgcentrum voor ouderen. Het maandelijks meten van de temperatuur is daarbij van groot belang, maar erg tijdrovend en foutgevoelig. Slim meten en registreren met KNX bood hierbij de uitkomst. 
 • Langer zelfstandig wonen met KNX 
  In een vergevorderd stadium van ALS is het lastig om onafhankelijk te blijven. Met een complete renovatie waarbij KNX is geïmplementeerd, kan deze huiseigenaar weer zelfstandig van zijn woning genieten. Verlichting, binnenklimaat en zelfs de lift wordt met zijn stem bediend. “Alexa, ik wil naar boven!” 
 • Het slimste onderwijsgebouw van Nederland 
  Natuurlijk kan de aansturing van verlichting met KNX niet ontbreken in een slim gebouw, maar in deze school kan nog veel meer. CO2 meting en beweging- en temperatuursensoren sturen de klimaatregeling aan waardoor energie optimaal gebruikt wordt. Individuele regeling van temperatuur en verlichting is alsnog mogelijk met bedienunits in elke ruimte. 
 • VorsprungdurchTechnik 
  Audi is koploper op het gebied van technologische ontwikkelingen in auto's, en dat dient de showroom ook uit te stralen. Alarmen, zonwering, klimaatregeling, muziek, iPad bediening en toegangspoorten worden allemaal automatisch aangestuurd met KNX. De automatisering zorgt voor energiebesparing, eenvoudige bediening en veiligheid.  

Wil jij ook toffe KNX-projecten maken? Bekijk welke KNX-opleiding bij jou past.