30 sec nalooptijd op aanwezigheid

1 like Reageer als eerste! 20-11-2019
Naarmate de energiekosten meer en meer stijgen, is de wens om de verlichting te beheren wanneer er geen aanwezigheid is een steeds belangrijker onderwerp van de energiekosten geworden.

 In de regel is een sensor voldoende om de verlichting in een ruimte alleen te gebruiken bij aanwezigheid. Echter door het toepassen van verkeerde sensoren met te weinig reikwijdte of onvoldoende meetzones wordt er in de regel veel gesjoemeld met de nalooptijd. De opdrachtgever klaagt dat de verlichting uitgaat en er gezwaaid dient te worden. Dit wordt vaak eenvoudig opgelost door het instellen van een langere nalooptijd van een kwartier tot soms wel een ½ uur. Hier wordt de plank duidelijk mis geslagen. U heeft pauze of gaat naar huis en de verlichting blijft een kwartier nabranden.

Met de invoering van de Steinel True Presence is dit verleden tijd. Deze unieke gepatenteerde revolutie in de aanwezigheidsmelders is uniek door zijn registratie van menselijk ademhalen in een ruimte.

In de stand-by modus zal de sensor passief de ruimte bewaken en bij betreding zal de sensor actief worden en een minuscule detectie doen van 2 mm beweging van de schouder en borstkast in een algoritme wat overeenkomt met menselijk ademhalen. Dit geeft de sensor de mogelijkheid om een unieke nalooptijd te hanteren van 30 seconden. U bent er niet meer, er wordt geen menselijke aanwezigheid meer gedetecteerd dus het licht kan uit. Wilden we eerst bij aanwezigheid blijvend licht, geven wij u nu bij afwezigheid een optimale besparing. Let's make the world a better place.

MEER INFO