HOOGSTE BEVEILIGING VOOR SLIMME GEBOUWEN: KNX breidt KNX SECURE uit met een gratis online tool voor training en veiligheidscontrole.

1 like Reageer als eerste! 05-02-2024

Twee extra KNX-beveiligingstools voor een veiligere slimme woonervaring! 

BRUSSEL, 25 JANUARY 2024 –  In het tijdperk van slim wonen worden woningen en gebouwen steeds meer met elkaar verbonden. De wereldwijde vraag naar innovatieve gebouwautomatiseringsoplossingen op basis van KNX neemt snel toe, met talloze applicaties en apparatuur die beschikbaar worden. Maar net als elke andere communicatietechnologie kunnen slimme huizen en gebouwen een doelwit worden voor hackers. Al jaren levert KNX Association de allernieuwste oplossing om gebouwautomatiseringssystemen op het hoogste niveau te beveiligen: KNX Secure. De missie: de meest gevoelige gegevens beschermen tegen de meest gevoelige ruimtes, onze huizen en gebouwen! 

Hoogste beveiliging met KNX: bescherming van alle soorten communicatie van TP naar IP (IPv4/IPv6) op intern gegevensniveau en extern IP-niveau 
 KNX is ontworpen om aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen dankzij KNX Secure en KNX IoT. Aan de ene kant ondersteunt KNX Secure de meest veilige coderingsnormen volgens ISO 18033-3, zoals AES 128 CCM-codering, om aanvallen op de digitale infrastructuur van gebouwen effectief te voorkomen. Het beveiligt de IPcommunicatie tussen KNX Secure-apparaten door het IP-protocol zodanig uit te breiden dat alle uitgewisselde gegevens volledig gecodeerd worden. Tegelijkertijd beschermt KNX Secure de gebruikersgegevens tegen onbevoegde toegang en manipulatie door middel van codering en authenticatie. Aan de andere kant implementeert KNX IoT de sterkste protocollen om IoT-apparaten en -oplossingen te beveiligen met de goedkeuring van het nieuwe OSCORE-berichtenprotocol met behulp van CoAP en CBOR. OSCORE is geoptimaliseerd voor communicatie met beperkte middelen en wordt gebruikt om alle soorten berichten end-to-end tussen eindpunten te coderen. 

Toegang tot KNX-installaties voorkomen 
Naast de beveiligingsfuncties van KNX Secure en KNX IoT biedt een online training in MyKNX KNX-professionals speciale beveiligingskennis. De cursus informeert over geavanceerde strategieën die ze kunnen gebruiken om een solide beveiliging te garanderen van alle systemen die ze installeren. De 30 minuten durende online training van de KNX Association "Hoe toegang tot KNX-installaties te voorkomen" geeft systeemintegrators een uitgebreid inzicht in het opzetten van een veilige KNX-installatie. Het enige wat ze nodig hebben is een MyKNX-account. De online training, die gratis is, is een ideale aanvulling op de ETS eCampus en wordt sterk aanbevolen voordat u zich inschrijft voor een gecertificeerde KNX-basiscursus. Degenen die de cursus voltooien, ontvangen een officieel certificaat. 

KNX-beveiligingscontrole: controleer de bescherming van uw KNX-installatie online!
Met de KNX-beveiligingscontrole intensiveert KNX zijn inspanningen om de beste beveiligingsomgeving te bieden voor gebouwautomatiseringsoplossingen en -apparaten. Dankzij deze nieuwe online tool kunnen KNX-professionals en -gebruikers controleren of hun KNX-installatie is beschermd tegen contacten via internet. Met een eenvoudige klik op een knop kunnen ze erachter komen of de installatie van hun KNX-installatie echt veilig is. De eenvoudig te gebruiken KNX-beveiligingscontrole maakt ook deel uit van MyKNX en is na het inloggen gratis beschikbaar in zes talen. 

 Ga voor meer informatie en een overzicht van alle beveiligingsfuncties van KNX naar https://secure.knx.org. 

Over KNX
KNX Association ontwikkelt en promoot de KNX-standaard om slimme huis- en bouwoplossingen op wereldwijde schaal aan te bieden. Dit omvat het sturen van gebouwfuncties van onder andere verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en slimme energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica. Al deze bouwtoepassingen kunnen worden geconfigureerd met één fabrikantonafhankelijke ontwerp- en inbedrijfstellingstool (ETS), met een complete set ondersteunde communicatiemedia (TP, PL, RF en IP) en een uitbreiding van de KNX-technologie naar het internet der dingen (KNX IoT). KNX is erkend als een Europese standaard (CENELEC EN 50090 en EN ISO 22510) en een internationale standaard (ISO/IEC 14543-3). Deze standaard is gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring in de markt. Meer dan 500 fabrikanten wereldwijd uit verschillende toepassingsgebieden zijn aangesloten bij KNX en bieden ruim 8.000 KNX gecertificeerde productgroepen in hun catalogi aan. De KNX Association heeft samenwerkingscontracten met meer dan 120.000 installatiebedrijven in 190 landen.