Veilig op afstand aan KNX installaties werken, zeker in tijden van Corona

2 likes Reageer als eerste! 09-02-2021
In de laatste uitgave van Konnekies heeft Marco Douwma, onze KNX specialist, een column geschreven over het thema "Veilig op afstand aan KNX installaties werken, zeker in tijden van Corona"

In deze bijzondere tijd is thuiswerken een gemeengoed geworden. Ook KNX systeem integratoren werken steeds vaker van huis uit. Hiervoor zijn gelukkig voldoende tools en producten voorhanden. Zo kent JUNG de IPS300SREG, deze IP-interface is compatibel met KNX secure en kan KNX apparaten met de PC of andere apparaten via het netwerk koppelen. Samen met een licentie voor toegang op afstand en de ETS app IPS-Remote kunt u zo een KNX installatie, veilig op afstand programmeren.

Maar hoe zit het met de privacy?
Mag ik wel zomaar inloggen in de installatie van mijn opdrachtgever? Hoe ga ik om met de gegevens van mijn klant? Een system integrator kan over veel privéinformatie beschikken, het is dus altijd essentieel om hierover afspraken te maken. Daarnaast moet de klant zelf de toegang op afstand vrijgeven en hij behoudt zo dus altijd de controle.

Hierdoor is de klant altijd op de hoogte als zijn system integrator op de installatie ingelogd is, zo biedt toegang op afstand flexibiliteit in de installatie, terwijl de privacy van de opdrachtgever gewaarborgd blijft.

Naast toepassing in nieuwe installaties, is het ook zinvol om de reeds bestaande installaties op te waarderen met deze mogelijkheid om zo klantvriendelijker, eenvoudiger, sneller en goedkoper te kunnen werken, nu en in de toekomst.

Vanaf mijn thuiswerkplek wil ik iedereen succes wensen en hoop ik dat deze bijdrage het werken op afstand een stukje makkelijker, veiliger en bekender maakt. En veel belangrijker nog, sluit ik af met: blijf gezond!

Ontvangt u ons (gratis) kwartaalmagazine Konnekties nog niet?

Meld u dan hier aan