Eindgebruikersbijeenkomst informatieplicht energiebesparing

1 like Reageer als eerste! Ik ga!
De brancheorganisatie gebouwautomatisering organiseert eindgebruikerskomsten met als doel het samenbrengen van leden en eindgebruikers en het creëren van toegevoegde waarde. De clusterbijeenkomsten bieden een kennisplatform voor leden en eindgebruikers, binnen de waardeketen van gebouw automatisering. Tevens is er gelegenheid om te netwerken.

Het activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. Per 1 juli 2019 is deze regelgeving veranderd. Maar wat is er exact veranderdt en wat betekent dit in de praktijk en voor uw situatie.

10 oktober a.s. geeft de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland tijdens deze eindgebruikersbijeenkomst uitleg over de maatregel en wat dit betekent voor uw organisatie. Tevens is er gelegenheid om de RVO vragen te stellen en kunt u uw relaties meenemen naar deze informatieve bijeenkomst, wat zijn de verplichtingen waar uw relatie aan moet voldoen en hoe kunt u uw relatie hierbij van dienst zijn?

Naast de presentatie van de RVO en uitleg over de informatieplicht energievoorziening geeft Willy Kemper, eigenaar van Bepacom te Raalte een presentatie over de realisatie van het eerste energieneutrale bedrijfspand van de provincie Overijssel.

Het nieuwe bedrijfsgebouw van Bepacom laat zien wat er technisch allemaal mogelijk is. Het gebouw is niet aangesloten op het gasnet, maar wordt verwarmd en gekoeld met aardwarmte en warmtepompen. Daarnaast wordt de warmte uit de serverruimte gebruikt om water te verwarmen. Bepacom is partner bij Energie Support Salland (ESS). ESS helpt bedrijven om de energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken. Ook worden bedrijven geholpen om ervoor te zorgen dat deze bedrijven op tijd voldoen aan wettelijke eisen zoals de energiebesparingsplicht en de informatieplicht.

Tevens is het productieproces van Bepacom gemoderniseerd. De besturingspanelen van Bepacom worden in het nieuwe bedrijfspand produceerd volgens de lean methode. Het is een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. In zijn presentatie en tijdens de rondleiding bij Bepacom zal Willy hier meer over vertellen.

Wouter Verduyn, Program Manager Energietransitie bij Energie Nederland. Energie-Nederland is de branchevereniging van energiebedrijven. Samen vertegenwoordigd Energie Nederland bijna 90% van de markt voor producenten, leveranciers en handelaren van elektriciteit, gas en warmte.

Tot slot is er mogelijkheid om met de sprekers en alle aanwezigen tijdens een hapje en een drankje in gesprek te gaan.

Programma:

14.30 – 14.50 Ontvangst

14.50 – 15.00 Welkom en introductie FHI Gebouw Automatisering

15.00 – 15.45 Presentatie drs. ing. Rik van Kraaij, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Onderwerp: Informatieplicht Energiebesparing

15.45 – 16.30 Presentatie Willy Kemper, Directeur/Eigenaar Bepacom

Onderwerp: De ontwikkeling en realisatie van het eerste energie neutrale gebouw van Overijssel

16.30 – 16.45 Pauze

16.45 – 17.15 Presentatie Wouter Verduyn, Program Manager Energietransitie bij Energie Nederland

Onderwerp:  Vormgeven en versnellen van de energietransitie

17.15 – 18.00 Rondleiding bij Bepacom

18.00 – 19.00 Netwerkgelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje


Kosten:

Kosten deelname leden :                                                                     €. 30,00


Kosten deelname eindgebruikers en relaties van leden:                €. 25,00


Kosten deelname niet lid:                                                                    €. 50,00Aanmelden doet u door middel van het invullen van het aanmeldformulier op de website.Start 10 oktober 2019 om 14:30
Eind 10 oktober 2019 om 19:00
Organisatie FHI Gebouw Automatisering
Adresgegevens Barkstraat 4
8102 GV Raalte
Routebeschrijving »


Aanmelden (externe website)