Siemens brengt gebouw van de toekomst naar de VSK

3 likes Reageer als eerste! Ik ga!
Siemens brengt gebouw van de toekomst naar de VSK

Producenten en installateurs van technologie om gebouwen te verwarmen, koelen en digitaliseren spelen een grote rol in het behalen van de klimaatdoelstellingen voor 2050. Van 4 t/m 7 februari 2020 vormt de vakbeurs VSK weer hét platform om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Ook Siemens toont tijdens de VSK haar laatste innovaties voor gebouwautomatisering.

Het thema van de komende VSK-editie is ‘midden in de toekomst’. De toekomst begint immers vandaag. “We zien momenteel veel nieuwe oplossingen ontstaan om over te gaan van gas op duurzame energie-alternatieven, waaronder waterstof en hybride systemen”, aldus beursmanager Patrick Schilte. “Het is nog niet duidelijk wie de grote winnaar wordt. In het verleden heeft de gasketel het gewonnen en twee jaar geleden stonden er op de beursvloer veel warmtepompen. Inmiddels zijn er weer tal van andere oplossingen bijgekomen die een antwoord bieden op de energietransitie, maar ook voor de noodzakelijke digitalisering. Ook Siemens komt weer met oplossingen en innovaties waar de VSK-bezoekers, installateurs en adviseurs, graag kennis van nemen.”

Kennis delen

Voor installatiebedrijven is het belangrijk te weten welke oplossingen er zijn en hoe men deze praktisch kan implementeren. Schilte: “Eindgebruikers zullen installateurs in de toekomst veel vaker om advies vragen over het verwarmen, koelen en digitaliseren van hun gebouwen. De VSK is hét platform voor installatiebedrijven om kennis te vergaren en hun samenwerking met technologieleveranciers te verdiepen. De verantwoordelijkheid voor gebouwautomatisering komt immers de komende jaren mede bij de installateur te liggen. Hierdoor zullen toeleveranciers installatiebedrijven actiever moeten ondersteunen. Welke technische oplossingen zijn er en hoe kun je er samen voor zorgen dat eindklanten hier maximaal van profiteren? Hierover gaan we tijdens de komende VSK weer volop met elkaar in gesprek.”

Reis door het Siemens-portfolio

“De businessmodellen van installatiebedrijven zullen als gevolg van digitalisering, automatisering en smart technology sterk veranderen”, beaamt Alex Driessen, Business Unit Manager bij Siemens Smart Infrastructure – Building Products. “Vanuit Siemens proberen we hier antwoord op te geven. Onze technologie stelt installateurs in staat langetermijnrelaties op te bouwen met hun klanten op basis van onder meer digitale businessmodellen. De VSK is voor ons hét evenement om onze innovaties rond gebouwautomatisering live te tonen aan een breed publiek. We zijn met een grote stand aanwezig, zodat we beursbezoekers een reis door ons hele productfolio kunnen laten maken. We kijken uit naar boeiende gesprekken met installatiebedrijven over hoe we samen de schouders kunnen zetten onder de actuele en toekomstige uitdagingen in onze branche.”

De VSK vindt plaats van 4 t/m 7 februari in Jaarbeurs Utrecht. U bent welkom bij Siemens in hal 10, standnummer C010.Start 4 februari 2020 om 09:00
Eind 7 februari 2020 om 17:00
Organisatie Siemens
Adresgegevens Jaarbeursplein,
3521 AL Utrecht
Routebeschrijving »


Aanmelden (externe website)