Athom introduceert koppeling tussen KNX en Homey

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 03-07-2018
Athom brengt KNX voor Homey op de markt; een product waarmee het smart home platform Homey gekoppeld kan worden aan KNX. Met KNX voor Homey zijn alle systemen die compatibel zijn met KNX te integreren met de duizenden producten waarmee Homey werkt. Dit zijn vooral de slimme, draadloze producten, zoals slimme thermostaten, schakelaars, stopcontacten, (kleur)verlichting en entertainment.

De KNX-gecertificeerde systemen zijn vaak bedraad, in tegenstelling tot de overwegend draadloze apparaten die aansluitbaar zijn op Homey. KNX voor Homey vormt hierdoor een brug tussen de bedrade KNX-systemen en de draadloze, relatief nieuwe apparaten die Homey kan aansturen.

Homey voor KNX-gebruikers
Homey-oprichters Emile Nijssen (Creative Director) en Stefan Witkamp (Commercial Director) ontwikkelden KNX voor Homey met het oog op huishoudens die investeerden in een KNX-installatie, maar ook graag Homey willen gebruiken. De oprichters geven aan ‘iedereen te willen laten genieten van de veelzijdigheid, wereldwijde toegankelijkheid, Sonos-integratie, Alexa- en Google Home support en keuzevrijheid in apparaten die Homey biedt’.

KNX en Homey op één platform
Met KNX voor Homey kunnen eindgebruikers alle KNX-producten en apparaten die op Homey zijn aangesloten overal ter wereld via één platform bedienen. Het is met KNX voor Homey ook mogelijk om systemen van KNX en Homey aan te sturen via Amazon Alexa en Google Home. Verder is het mogelijk om een bestaande woning met een KNX-installatie uit te breiden met draadloze producten die met Homey werken.

Installatie en kosten
KNX voor Homey werkt met elke KNX/IP-interface of router met de 'KNX for Homey App'. Voor de keuze en installatie van de gateway heeft Athom een partnership gekozen met Weinzierl. Athom biedt biedt hierbij een speciale ‘starter kit’ aan voor de eindgebruiker; een kastje met een netwerkkabel en een buskabel. Wanneer de klant het kastje via de bijgeleverde LAN-kabel en buskabel aansluit op het thuisnetwerk en Homey is de verbinding tussen KNX en Homey een feit. De Weinzierl Kit om Homey met KNX te verbinden is beschikbaar voor slechts 170 euro. In combinatie met Homey is dit 469 euro, inclusief btw en verzending, te bestellen op de website van Athom. Aan het gebruik van de KNX voor Homey App zijn geen kosten verbonden.