Beurs Light+Building 2020 gaat dit jaar niet door

1 like Reageer als eerste! 06-05-2020
Door de wereldwijde coronapandemie en de vele onzekerheden die daardoor ontstaan voor het organiseren van een internationale beurs, besluit de organisatie om Light+Building 2020 volledig af te lasten. De beurs wordt ook niet ingehaald. De volgende Light+Building vindt plaats van 13 tot en met 18 maart 2022.

De coronacrisis en de daarmee samenhangende verboden en reisbeperkingen zijn voor de Messe Frankfurt en haar partners - ZVEI en ZVEH - de reden om de elfde Light+Building niet te laten doorgaan. Deze wereldwijd belangrijkste beurs voor licht- en gebouwentechniek was eerder verplaatst van maart 2020 naar 27 september tot 2 oktober 2020. Maar ook die datum is volgens Messe Frankfurt niet haalbaar.

Geen grote evenementen

De Duitse regering en de Duitse staten hebben namelijk besloten dat grote evenementen in Duitsland niet voor eind augustus kunnen worden gehouden. Omdat over de periode daarna nog niets met zekerheid kan worden gezegd, vindt de organisatie dat zij geen garanties kan geven voor een behoorlijke voorbereiding op het evenement. Bovendien spelen bij een beurs van deze omvang de reisomstandigheden en de voorschriften daarbij een centrale rol. Ook op dat punt zijn er voor dit hele jaar te veel onzekerheden, aldus Messe Frankfurt.

Te veel onzekerheden

“De huidige regelgeving, in combinatie met de voortdurende wereldwijde reisbeperkingen en de potentiële bedreiging van de individuele gezondheid, maken het onmogelijk om Light+Building in 2020 te houden", aldus Wolfgang Marzin. "Tegelijkertijd moeten we in het belang van exposanten en bezoekers tijdig onnodige kosten vermijden. De beslissing was voor niemand van ons gemakkelijk, maar nu zullen we onze energie richten op het houden van het volgende Light+Building in de gebruikelijke volgorde in 2022".