Boeiende presentaties over technologie, verduurzaming en veiligheid

2 likes Reageer als eerste! 23-10-2019
De conferenties Bits, Bricks & Behaviour / Smart Homes & Intelligent Buildings staan weer voor de deur, op dinsdag 5 november in de Jaarbeurs. De belangrijkste ontwikkelingen in woning- en gebouwautomatisering komen aan bod en bezoekers komen in contact met diverse leveranciers. U kunt deze dag verschillende interessante presentaties bijwonen, die de uitdagingen en innovaties vanuit allerlei perspectieven behandelen.

Ook dit jaar vinden de beide conferentie tegelijkertijd plaats in de Jaarbeurs. Als bezoeker kunt u zelf uw programma samenstellen en kiezen uit de ruim 30 lezingen die Smart Homes & Intelligent Buildings en Bits, Bricks & Behaviours programmeren. Ook kunt u de gemeenschappelijke informatiemarkt bezoeken.

KNX als voortrekker

In de ochtend geeft Joost Demarest, CTO/CFO van KNX Association, een presentatie over KNX als voortrekker in smart home & buildings en de bewustwording op het gebied van cyber security. Op basis van studies met tientallen universiteiten wereldwijd, heeft KNX diverse maatregelen genomen op het gebied van cyber security, zowel in beveiligingssystemen als in het bewustmaken van de KNX-gebruikers. Slimme woningen en gebouwen zijn kwetsbaar, maar dit mag nooit een zorg zijn van de eindgebruiker.

Technologie en verduurzaming

Naast de presentatie van KNX, vertelt Ad van Wijk over waterstof, dat een grote rol speelt bij de omslag naar een duurzame energievoorziening. Deze Professor Sustainable Energy aan de Universiteit van Utrecht noemt waterstof ook wel de sleutel tot energietransitie.
Voorzitter van de klimaattafel gebouwde omgeving, Diederik Samsom, zet in op een CO2-reductie van 95 procent in 2050. Technologie zal deze verduurzaming mogelijk maken, te beginnen bij miljoenen woningen en kantoren. Ook hij spreekt op deze inspirerende dag.

Verder dan de voordeur

Hoe hack je een smart building? Bas Labordus, Security Consultant bij The S-Unit - een ethical hackers organisatie, demonstreert een aantal recente hacks. Wat zijn de gevolgen van deze hacks als het gaat om digitale en fysieke veiligheid? Met zijn presentatie leert hij u verder denken dan de voordeur van het systeem.

Ben je op 5 november verhinderd, maar wil je wel graag weten wat de presentatie van Bas Labordus inhoudt? KNX organiseert, samen met FHI en Techniek Nederland, driemaal een Cyber Security Meeting. Op 20 november in Zoetermeer, 27 november in Zwolle en 3 december in ’s-Hertogenbosch, zal hij nogmaals een ‘wake-up call’ over de veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering verzorgen. Ga naar smartinside.nl en kijk bij Evenementen voor meer informatie.

Bezoek de beide conferenties

Registreer je gratis voor een bezoek op 5 november aan hét kennisevent over slimme techniek in de gebouwde omgeving, via deze link. Bekijk hier het volledige programma van de dag.