Cyber security succesvol onderwerp voor drie drukbezochte bijeenkomsten

1 like Reageer als eerste! 06-12-2019
In november en december vond de eerste reeks met bijeenkomsten plaats van de Cyber Security Meeting, georganiseerd door Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland. De bezoekers werden uitgebreid geïnformeerd over de risico’s van slimme automatiseringssystemen.

Het doel van deze bijeenkomsten was om specialisten inzicht te geven in de noodzaak en kansen van cyber security. Zodra hun kennisniveau up-to-date is, kunnen zij eindgebruikers garanties geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering. Het bleek een populair onderwerp, waarop bijna 150 installateurs en system integrators afkwamen.

Wake-up call

Met een gevarieerd programma vulde een viertal sprekers de middag. Zo vertelde Bas Labordus, Security Consultant bij The S-Unit, over de veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering door middel van een interessante ‘wake-up call’. Hoe system integrator Leertouwer de eigen medewerkers, maar ook klanten bewust maakt van het belang van cyber security, vertelde René van der Boon, directeur van Leertouwer.

Voortrekker in cyber security

Na een korte pauze volgde een boeiende en uitgebreide presentatie van Martin van Ling, lid van technische commissie van KNX Nederland en system integrator bij Hestia Domotica. Hij belichtte de praktische kant van online beveiliging, waarbij technische kennis en inzicht in valkuilen aan bod kwamen. Ook vertelde hij over de rol van KNX Secure, als voortrekker in cyber security.

Tot slot verzorgden Willem van der Veere en Peter Zwakhals van Techniek Nederland een presentatie over de competenties die mensen op dit gebied nodig hebben, en de opleidingen en het vakbekwaamheidspaspoort waaraan momenteel wordt gewerkt.

De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, die de bezoekers de mogelijkheid gaf na te praten over alle bevindingen van de middag. 

Download de handouts

Wil je alles nog eens op je gemak nalezen? Of heb je de bijeenkomsten gemist en wil je toch graag de presentaties inzien? De handouts van de presentaties zijn te downloaden via Smart Inside (smartinside.nl/documentation).