Data als brandstof voor een Smart Building

1 like Reageer als eerste! 21-10-2020
Om succesvol gebruik te kunnen maken van innovatieve technologieën en data als brandstof voor een Smart Building in te zetten, is een nieuwe manier van denken vereist. Veel organisaties zitten vast in applicatie geconcentreerd werken en denken. Ze stapelen systeem op systeem en bouwen zo aan een complexe infrastructuur om o.a. gebouwen, maar ook de ICT-infrastructuur, te beheren. Deze opstapeling uit zich in een afnemende flexibiliteit en toenemende kostenstructuur. De werkelijke waarde zit hem alleen niet in de systemen en applicaties (lees: applicatie geconcentreerd denken), maar in de data!

Organisaties zullen dus datacentrisch moeten gaan denken en werken. Vanuit een datacentrisch gedachtengoed wordt een digitale waardeketen gecreëerd waarbij vanuit data wordt gestuurd en geïnformeerd. Om dit gedachtengoed te kunnen realiseren is een Smart Building fundament van groot belang. De basis voor een Smart Building gaat uit van een veilige, stabiele en betrouwbare gebouwgebonden installaties en een stabiele en veilige ICT-infrastructuur die verschillende groepen gebruikers bewegingsvrijheid in een gebouw biedt en waar alle systemen soepel met elkaar samenwerken vanuit 1 IP-infrastructuur.

Twee experts van Ventus IT professionals (Abdulmohaimen Amer en Edwin Koose) geven tijdens de conferentie Bits, bricks & Behaviour inzicht in de wijze waarop data als brandstof voor een Smart Building toe te passen is. Abdulmohaimen is een gerenommeerde data scientist, Edwin Koose is Expert in het realiseren van de digitale mogelijkheden van de toekomst.

Meer weten over deze sessie en de conferentie Bits, bricks & Behaviour? Meld u dan kosteloos aan voor een digitaal bezoek aan de conferentie Bits, Bricks & Behaviour en de "week van de gebouwautomatisering". Vrijdag 13 november om 14.00 uur vertellen Abdulmohaimen Amer en Edwin Koose over de mogelijkheden en kunt u uw vragen rechtstreeks aan beide heren stellen.

https://fhi.nl/bitsbricksbehaviour/