Digitalisering en sociale innovaties zijn belangrijker dan de techniek

3 likes Reageer als eerste! 01-05-2019
“We praten op dit moment in de hele energietransitie heel veel - misschien wel te veel - over techniek, met het gevaar dat de rol van digitalisering en sociale innovatie onderbelicht blijft. Tijdens mijn presentatie op woensdag 5 juni bij de KNX Netwerkbijeenkomst in Maarssen breng ik daarom deze invloeden onder de aandacht.”

Dat zegt Kees Jan ’t Mannetje, inspirator en spreker over duurzame technologie en business developer bij ABB. Hij zal voornamelijk spreken over het nieuwe energielandschap en alle veranderingen die op ons afkomen. Daarin speelt de rol van digitalisering - en dus het ontstaan van nieuwe business modellen - een grote rol. Hoe kunnen system integrators en installateurs hierop anticiperen.

Eigen kansen herkennen

“Het is geen technische presentatie, maar wel één waarin ik laat zien waar juist de kansen liggen om met techniek daaraan een invulling te geven. Op basis van trends, ontwikkelingen en voorbeelden laat ik zien wat je kunt doen met meten, monitoren en regelen van de energiestromen. Ik heb het over connectiviteit, slimme en intelligente gebouwen en sensoren; technieken die de bezoekers goed kunnen vertalen naar hun eigen situatie en daarin kansen herkennen waarmee zij concreet aan de slag kunnen.”


Wil je meer weten over de visie van Kees Jan ’t Mannetje, lees dan zijn blog op LinkedIn.

Wil je je aanmelden voor de KNX Netwerkbijeenkomst? Dat kan hier.
KNX NetwerkbijeenkomstMeten, regelen en monitoren van Energiesystemen De KNX Netwerkbijeenkomst op 5 juni gaat dieper in op het thema ‘meten, regelen en monitoren van energiesystemen’ die noodzakelijk zijn voor de energietransitie. Met welke technologieën gaan we zorgen dat Nederland niet alleen verduurzaamt, maar...

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-knx-netwerkbijeenkomst-59824042321