Een snellere impact van digitale transitie in gebouwen en steden

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 21-10-2020
Digitalisering is een veelvuldig terugkerend thema in het programma van de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Zeker in deze tijd waar reeds bestaande technieken en oplossingen van extra waarde zijn. Deze technieken bieden meerwaarde bij hedendaagse uitdagingen zoals het houden van anderhalve meter afstand in gebouwen, een goede luchtverversing, en de bezetting en benutting van een gebouw.

Het is te stellen dat door de coronapandemie er in de gebouwde omgeving een versnelde digitalisering aan het plaatsvinden is, echter is deze digitale transitie al eerder in gang gezet. Tijdens de conferentie Bits, Bricks & Behaviour presenteert Emmanuel Francois, voorzitter van de Smart Building Alliance en vice voorzitter van de EnOcean Alliance, het Ready 2 Service Framework.

De digitale transitie van de sector impliceert een nieuwe manier van ontwerpen, bouwen en exploiteren van een gebouw. Waarbij de menselijke factor centraal staat ??in het gebouw, dat tot doel heeft gebruikers meer comfort, sociale verbindingen en efficiëntie op het werk te bieden.

Het Ready 2 Services Framewrok heeft als doel om het gebouw een platform voor digitale diensten te laten zijn. Het raamwerk stelt een gemeenschappelijke taal voor die professionals in staat stelt om open en schaalbare oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Gebouwen worden zo in de gelegenheid gesteld om digitale diensten te kunnen ontvangen die voortdurend in ontwikkeling zijn.

Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk om oog te hebben voor connectiviteit, netwerkarchitectuur, equipment en interfaces maar ook voor digitale veiligheid, verantwoordelijk beheer en de diensten die voor de gebruikers van meerwaarde zijn.

Geïnteresseerd en geënthousiasmeerd over dit onderwerp en de wijze waarop dit in de praktijk te brengen is? Meld u dan aan voor de interactieve online conferentie Bits, Bricks & Behaviour.

De interactieve online conferentie Bits, Bricks & Behaviour vindt plaats van 9 t/m 13 november tijdens de week van de gebouwautomatisering. Kosteloos aanmelden kan via de website.