Hoe kan techniek in gebouwen ondersteunen bij een veilige en gezonde werkomgeving

1 like Reageer als eerste! 10-08-2021
Gebouwtechnologie kan bedrijven ondersteunen bij het nemen van maatregelen ter bescherming van werknemers, klanten en partners. Onze COVID-19 aanbevelingen geven informatie over concrete maatregelen.

Als gevolg van de wereldwijde Covid19 -pandemie moeten gebouwen over de hele wereld voorbereid zijn op een heropening. Wat kan technologie doen om bedrijven en hun werknemers te ondersteunen om met vertrouwen terug aan het werk te gaan? Er kunnen nieuwe regels zijn om de veiligheid en het welzijn van de mensen te garanderen. Tegelijkertijd verandert de capaciteit van sommige gebouwen en moeten exploitanten worden ondersteund bij de dagelijkse werkzaamheden. Van sociale afstand en ruimte-optimalisatie tot remote operations, wij zetten ons in om u te helpen met de juiste slimme oplossingen voor gebouwen.

https://new.siemens.com/nl/nl/products/buildingtechnologies/markets/smart-buildings.html

Waarom doen gebouwen er toe?

We besteden vandaag de dag ongeveer 90% van onze tijd in gebouwen. In een wereld waar onze fundamentele verwachtingen op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn diep zijn aangetast door de angst voor een nieuw virus, zouden gebouwen een toevluchtsoord moeten bieden. Idealiter een perfecte omgeving om te leren. Een perfecte omgeving om te groeien. Een perfecte omgeving plek om te floreren.

Hoewel gebouwen vandaag de dag efficiënt, betrouwbaar en veilig moeten zijn - stellen deze eigenschappen op zich, bedrijven en mensen niet in staat om te presteren op een manier waarop dat met een smart building kan.

Aanpassingsvermogen is cruciaal. Smart buildings hebben een wisselwerking met mensen, systemen en externe elementen om hen heen. Ze leren van ervaringen uit het verleden en van real-time input. Ze passen zich aan de behoeften van de mensen en de organisaties aan door het comfort, de efficiëntie, de weerbaarheid en de veiligheid te verhogen. En nu is er een nieuwe behoefte: mensen beschermen tegen Covid19. Wanneer we technologie gebruiken om de mensen in gebouwen te ondersteunen, creëren 'environments that care'.

Intelligente gebouwenEen intelligent gebouw levert een actieve bijdrage aan de ervaring en het succes van zijn stakeholders, doordat het gebouw voortdurend feedback geeft, leert en zich aanpast.

https://new.siemens.com/nl/nl/products/buildingtechnologies/markets/smart-buildings.html