JUNG KNX Secure: veiligheid op de KNX buslijn en in het IP- netwerk

2 likes Reageer als eerste! 15-02-2021
De discussie rondom het thema gegevensbescherming is ook van belang bij een Smart Building. Want alles wat je zelf kan bedienen kunnen theoretisch gezien ook onbevoegde derden bedienen. Hier komt KNX Secure ter sprake en biedt een gedegen beveiliging dankzij versleuteling met het AES128 algoritme.

KNX Secure biedt een dubbele beveiliging
KNX IP Secure versleutelt de overdracht op netwerkgebied. Het zorgt ervoor dat de specifieke telegrammen geauthentificeerd worden en dat de overgedragen gegevens met het algoritme AES128 versleuteld worden. Ook de visualisatie (bijvoorbeeld met behulp van de JUNG Visu Pro Server) is hiermee beveiligd.

KNX Data Secure versleutelt en authentificeert de gegevens daarbij op de busleiding (Twisted Pair) dan wel via de draadloze communicatie (Radiografisch). Hierdoor worden aanvallen veilig voorkomen, zoals bijvoorbeeld telegram samenstellen, telegram herhalen of modificatie (Man-in-the-middle-attack).

Groot aantal KNX Secure componenten
JUNG biedt een omvangrijk scala aan KNX-Secure-producten : van de basis met de nieuwe KNX schakel--/Jaloezieactoren, de nieuwe bedienunits KNX Tasters, via het systeemapparaat lijnkoppeling, IP Router, IP Interface of USB-Data-interface, tot aan visualisatie. Deze nieuwe JUNG producten waarborgen veiligheid van de gegevens volgens de modernste versleutelmethode.Een compleet overzicht van deze producten vindt u opĀ www.jung.nl.

HierĀ vindt u ook alle relevante informatie over JUNG KNX Secure waaronder het veilig, snel en gemakkelijk in bedrijf nemen van KNX Secure dankzij innovatieve apps, alles over de JUNG KNX Secure Scanner, toepassingensvoorbeelden en een aantal informatieve video's.