KNX Association ziet 2020 goed van start gaan

2 likes Reageer als eerste! 15-05-2020
Het jaar 2020 met daarin de viering van de 30ste verjaardag van KNX ging schitterend van start. Na de eerste vier maanden tonen marktstudies uitstekende resultaten in de kernlanden van KNX. De verkoop van onze ETS-software bevestigt wat iedereen al wist: KNX is het nummer één systeem voor slimme woningen en gebouwen. Wie op zoek is naar een fabrikantonafhankelijke en volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing kan niet om KNX heen, zo melden de voorzitter en directie van KNX Association in een statement.

Ondanks de lockdown maatregelen in vele landen wereldwijd, blijft KNX Association volledig operationeel. De verkoopactiviteiten tonen vergelijkbare cijfers als in voorgaande jaren. “Wat de situatie ook is, KNX stopt niet met ‘out of the box’ denken”, bevestigt Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association, “maar daarbij vergeten we nooit om altijd verder te bouwen op ons toekomstvaste protocol en opwaartse compatibiliteit te garanderen”.

Lijst met bereikte mijlpalen

In de achterliggende maanden zijn de volgende zaken gerealiseerd:

• KNX Secure komt nu in de eerste producten op de markt. De fabrikanten die lid zijn van KNX merken een grote vraag in situaties waar cyberveiligheid op de eerste plaats komt.

• De KNX IoT-specificaties zijn in de afrondende fase. Daarmee ontstaat wereldwijd de eerste gestandaardiseerde en fabrikantonafhankelijke IoT-interface voor woning- en gebouwautomatisering. Een standaard die een ongekende ‘IT-vriendelijke’ toegang geeft tot data in miljoenen reeds bestaande KNX-installaties. Ook opent dit, op basis van die data, een nieuwe wereld van potentiële services en diensten.

• In dit tijdperk van hernieuwbare energie, e-mobiliteit, energieopslag, enzovoorts breidt KNX zijn aanbod uit naar toepassingen voor energiebeheer.

• De nieuwe generatie ETS 6 is in volle ontwikkeling, met duidelijke systeemverbeteringen zoals KNX Secure Proxy, KNX Segment Coupler en KNX RF Multi S-Mode.

• KNX verlaagt de drempel voor nieuwkomers om met onze technologie kennis te maken via eCampus en KNX Virtual, waarbij we binnenkort een nieuwe versie lanceren met uitgebreide HVAC-functies.

• Ondanks de hierboven genoemde innovaties bespreken we in de technische werkgroepen al verdere verbeteringen, zoals een gestandaardiseerde firmware-update, eenvoudiger gebruik van beveiligingssleutels, verbeteringen in het energieverbruik van KNX RF, KNX-koppelingen met applicaties, RF-uitbreidingen voor de Amerikaanse markt en nog veel meer.

Concurrentie een stap voor

“Alle bovenstaande acties tonen duidelijk aan dat KNX de concurrentie altijd een stap voor wil blijven en zijn aanbod voortdurend verbetert”, zegt Joost Demarest, CTO/CFO van KNX Association. “Bovendien zal de huidige situatie een aanzienlijke impuls geven aan de verdere digitalisering van onze maatschappij, waar KNX 30 jaar geleden al een voorloper was en dat nu nog steeds is”.

Investeringsbereidheid neemt toe

“Er is geen twijfel mogelijk”, zegt Heinz Lux, CEO van KNX Association, “dat het feit dat mensen de laatste maanden zoveel uren in hun thuisomgeving hebben doorgebracht, een positief effect heeft en zal hebben op wat mensen bereid zullen zijn te investeren om deze omgeving te verbeteren. Vele duizenden woning- en gebouweigenaren, installateurs, integratoren, opleidingscentra, universiteiten en nationale KNX-groepen namen al de beslissing dat KNX het juiste paard is om op te wedden. Ik ben er zeker van dat velen dit voorbeeld zullen volgen.”