KNX is overal aanwezig op Light + Building

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 01-04-2018
KNX introduceerde zich van 18 tot en met 23 maart uitgebreid aan de bezoekers van Light + Building. De wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering en domotica was op meerdere plekken aanwezig op de vakbeurs in Frankfurt. Zo was KNX met een speciale stand aanwezig in de Galleria, waar de focus lag bij KNX Internet of Things, maar waar het de bezoekers ook informeerde over de sterk toegenomen veiligheidseisen en de rol die KNX Secure daarin kan spelen.

Maar ook de hallen 8 en 11 had KNX nog twee stands voor KNX-leden. Bovendien waren er meerdere ‘KNX-kraampjes’ waar mensen informatie over het protocol en KNX Secure kon krijgen. Belangrijk was verder de organisatie van het KNX Top Event op dinsdagavond 20 maart, waar de prestigieuze KNX Awards werden uitgereikt.  Het KNX-logo was verder op verschillende prominente plekken in de Messe Frankfurt zichtbaar.

IoT
KNX is als wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering en domotica al langere tijd standaard verbonden met het Internet of Things (IoT). Om haar exacte rol binnen het IoT te tonen, presenteerde KNX zich als KNX IoT city, waarin men kon zien hoe bestaande KNX-oplossingen uitbreidbaar zijn met meerdere IPv6-compatibele fysieke media. KNX liet daarnaast ook zien hoe zij van plan is om de gedistribueerde, betrouwbare interoperabiliteit uit te breiden tot in de cloud.

KNX Secure                           
Een belangrijk thema tijdens de vakbeurs Light + Building is de beveiliging en betrouwbaarheid van systemen. De penetratie van het medium internet bij het aansturen van gebouwen zorgt voor uitdagingen op het gebied van veiligheid. Tijdens Light + Building demonstreerde de KNX Association met hulp van KNX Professionals uitgebreid de werking van KNX Secure. Deze beveiligingstechnologie garandeert dat alle informatie die door KNX wordt verzonden, is beschermd tegen aanvallen van buitenaf.

Nieuwe KNX-producten
Naast de vijf stands waarmee KNX als wereldwijde standaard voor de automatisering van gebouwen en huizen op de beurs stond, waren ook KNX-leden met een eigen stand op de beurs aanwezig. Meer dan 180 KNX-fabrikanten gaven acte de présence op de vakbeurs Light + Building met een eigen stand. Veel KNX-leden maakten van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe KNX-producten voor het eerst aan het publiek te tonen. In de derde week van junipresenteren de fabrikanten die in Nederland lid zijn hun nieuwe KNX-producten aan Nederlandse Professionals tijdens een speciale KNX Netwerkbijeenkomst

KNX Top Event
De beurs Light + Building vormt traditioneel ook het podium voor het KNX Top Event. Dit jaar vond het evenement waar KNX de prestigieuze KNX Awards uitreikt plaats op 20 maart. Dit jaar stuurden deelnemers uit 60 landen hun projecten in om mee te dingen naar de KNX Awards. In totaal waren er zeven rubrieken waarbinnen projecten kans maakten op een KNX Award. Twee Nederlandse fabrikanten waren genomineerd voor de rubrieken Specials en Energy, maar vielen uiteindelijk niet in de prijzen.