KNX Nederland versterkt zich met lidmaatschap Mean Well

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 18-12-2018
Mean Well is vanaf 1 januari 2019 lid van KNX Nederland. De Taiwanese onderneming is internationaal een van de toonaangevende producenten van voedingen. Sinds de oprichting in 1982 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de bekendste ontwikkelaars en fabrikanten met een breed assortiment aan voedingen, waaronder AC/DC geschakelde voedingen, DC/DC converters, DC/AC inverters, adapters en batterijladers.

Mean Well was al enige tijd lid van de internationale KNX Association en vanaf 1 januari versterkt de fabrikant ook het netwerk met fabrikanten van KNX Nederland. Het bedrijf dat al sinds 1994 de ISO9001-certificering heeft, wil met het lidmaatschap meer aandacht krijgen voor de afzet van haar producten op de Nederlandse markt.

Grote speler

De onderneming uit Taiwan heeft sinds haar KNX-lidmaatschap vijf KNX-producten aan haar assortiment toegevoegd. Dit zijn een KNX-voedingsmodule, gateway van KNX naar DALI, KNX USB-interface, KNX IP router, KAA-8R schakelactor en de KAA-4R4V dimactor. Met kantoren en verkoopkantoren in China, USA en Nederland en drie geavanceerde productie-eenheden verspreid over Taiwan en China behaalt Mean Well een gecombineerde omzet van 927 miljoen Amerikaanse Dollars in 2017.

Hoge betrouwbaarheid

Wereldwijd is Mean Well de op twee na grootste producent van voedingen met DC-uitgang, volgens een in maart 2018 gepubliceerd rapport van Micro-Tech Consultants. De producent van voedingen onderscheidt zich van andere grote fabrikanten door de grote betrouwbaarheid van de voedingen. Alle processen, van ontwikkeling tot uiteindelijke massaproductie, worden gekenmerkt door zeer strenge procedures op het gebied van veiligheid, efficiƫntie en kwaliteit.