KNX presenteert veilige KNX RF voor draadloze netwerken in gebouwen

4 likes 1 reactie 10-10-2018
KNX presenteert een oplossing voor het veilig draadloos implementeren van intelligente apparaten in bestaande gebouwen; de KNX RF Secure. KNX RF Secure is niet alleen een zeer efficiënte draadloze technologie, maar wordt met KNX Secure ook de best beveiligde draadloze vorm van datatransport.

KNX RF vormt als draadloze oplossing en eenvoudige maar intelligente toevoeging op bestaande gebouwnetwerken met kabels, zonder dat de interoperabiliteit in het gedrang komt. 

Eenvoudige draadloze implementatie
De vraag naar draadloze toepassingen binnen woningen en andere gebouwen neemt voortdurend toe. KNX werkt daarom continue aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van draadloze signaaltransmissie. “Met KNX RF raakt KNX de zenuw van de tijd”, geeft voorzitter van de KNX Assocation Franz Kammerl aan. “Met KNX RF is het eenvoudiger dan ooit om intelligente apparaten draadloos te implementeren in bestaande gebouwen.”

Breed assortiment KNX RF-producten
Tijdens de Light + Building 2018 in Frankfurt presenteerde KNX een selectie van de talrijke nieuwe apparaten die KNX RF kan aansturen. Of het nu gaat om een handzender, een wandzender, een inbouw- of een universele interface; KNX RF biedt een uitgebreid aanbod aan opties. Dankzij de vele verschillende frequenties die elkaar niet beïnvloeden, kent het aantal radiozenders en -ontvangers geen technische beperkingen.

Zonder batterijen
RF-gestuurde gebouwbesturing met KNX kan ook volledig onafhankelijk van batterijen worden uitgevoerd. Hiervoor zijn tasters en knoppen ontwikkeld die onafhankelijk van een externe energiebron de signalen kunnen doorgeven. Zij gebruiken kinetische energie (aanraak-acties) of zonnecellen. Dergelijke modules, zoals tasters, kunnen bijvoorbeeld eenvoudig aan moderne glaswandconstructies worden bevestigd. Een doorslaggevend voordeel is de eenvoudige configuratie van de modules direct in de ETS, zodat de parameters via RF in de apparaten kunnen worden geladen.