KNX toont zich op eerste editie Smart Homes & Intelligent Buildings

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 18-11-2017
Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving. Dit gebeurde tijdens het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. KNX was ook op deze bijeenkomst aanwezig met een kleine stand waarmee we geïnteresseerden meer informatie konden geven. Daarnaast verzorgde KNX een van de Expertsessies op deze bijeenkomst.

Vooraf had een groot aantal mensen belangstelling getoond voor het evenement rondom slimme woningen en gebouwen en de verschillende sessies over huisbesturing, standaardisatie en protocollen en energiebesparing. Over de hele dag brachten circa 400 mensen een bezoek aan de bijeenkomst, waarvan de organisatie in handen was van Jaarbeurs en Smart Homes.

Belangstelling wordt groter
Martijn Carlier, brandmanager van Smart Homes & Intelligent Buildings, over het event: “Slimme techniek wordt al volop toepast in de utiliteit. Op 15 november hebben we gezien dat nu ook de interesse in toepassingen voor woningen en gebouwen explosief stijgt. De grote belangstelling wijst op een doorbraak en urgentie van het evenement. Met deze eerste editie hebben we een stevige basis gelegd voor de toekomst.”  Divers programma

Programma
Het programma bestond uit twee keynotes, negen expertsessies en zes praktijkcases. De bezoekers waren zeer te spreken over deze opzet. Naast de inhoudelijke sessies was er een informatiemarkt met aanbieders van slimme oplossingen voor woningen en utiliteit. Op die markt stond ook KNX, om mensen te woord te staan en te informeren over nut en noodzaak van een fabrikantonafhankelijk, toekomstvast protocol. De Expertsessie van KNX werd verzorgd door Martin van Ling, lid van de KNX Technische Commissie en KNX Professionals. Hij gaf de bezoekers een kijkje in de toekomst door de koppeling van KNX en IoT redelijk vergaand uit te diepen. Wilt u de presentatie nakijken, dan kunt u hier de handouts downloaden.