KNX Virtual maakt toegang tot KNX eenvoudiger en sneller dan ooit

2 likes Reageer als eerste! 30-10-2019
Door de vele voordelen van een slimme woning of een smart building neemt de vraag naar uitgebreide, intelligente en veilige automatisering van gebouwen met KNX wereldwijd toe. De verwachting is dat met de introductie van KNX Virtual het aantal gebruikers van KNX aanzienlijk kan toenemen. In de afgelopen jaren is er al een stevige groei te zien van systeem integratoren, installateurs en andere professionals die met deze technologie werken.

Gratis virtuele simulatie-oplossing vereenvoudigt werken met gebouwautomatisering

KNX heeft inmiddels al meer dan 85.000 partners (KNX-opgeleide specialisten) in 164 landen, op zes continenten. Met nieuwe software KNX Virtual wordt het voor gebruikers nog eenvoudiger om de KNX-wereld te betreden. Ze kunnen hierdoor sneller ambitieuze smart home- en smart building-projecten implementeren.


Nog sneller vertrouwd met KNX-systeem

De focus bij KNX Virtual ligt bij een oplossing die gebruikers in staat stelt snel en gemakkelijk vertrouwd te raken met het KNX-systeem en het gebruik ervan. Het programma maakt de simulatie van echte, fysieke KNX-componenten en hun interactie mogelijk. De innovatieve oplossing is gebaseerd op het Windows-besturingssysteem.

 

ETS-systeemsoftware basis 

Om alle belangrijke KNX-toepassingsscenario’s zo realistisch mogelijk in kaart te brengen, gelden voor gebruikers van KNX Virtual dezelfde eisen als voor gebruikers van fysieke KNX-producten. Dit betekent dat de ETS-systeemsoftware de basis vormt voor de bediening van het gesimuleerde KNX-product. In plaats van een echt apparaat aan te sluiten, wordt de computer van de gebruiker eenvoudig via een virtuele IP-interface met KNX Virtual verbonden.


Eenvoudige bediening 

Net als bij de een fysiek component is vervolgens alleen de bediening van de programmeerknop vereist en kunnen alle vereiste groepsobjecten, applicaties, topologieën en soortgelijke onderdelen worden gedownload. Nadat alle instellingen zijn uitgevoerd, betreedt de gebruiker de echte wereld van KNX en is er geen extra hardware nodig. Klimaatregeling, verlichting, zonwering en vele andere belangrijke toepassingen uit de KNX-wereld kunnen nu eenvoudig door de gebruiker worden getest.

 

Extra informatie en training

KNX Virtual is gratis te downloaden via www.knx.org/knx-nl/voor-professionals/aan-de-slag/knx-virtual/index.php en is vervolgens altijd en overal bruikbaar; een internetverbinding is daarbij niet vereist. Voor een eenvoudige introductie tot de nieuwe oplossing biedt de KNX-website een uitgebreide verzameling materialen, inclusief een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van KNX Virtual. Afhankelijk van hun behoeften hebben geïnteresseerden voor meer informatie toegang tot gratis online training (ETS eCampus), video’s, webinars en veelgestelde vragen.

 

Over KNX 

KNX Association is de oprichter en eigenaar van de KNX-technologie – de wereldwijde STANDAARD voor woning- en gebouwenautomatisering. Dit omvat het sturen van gebouwfuncties van onder andere verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en slimme energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica. KNX is ook de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwenautomatisering met een fabrikant- en productonafhankelijke ingebruiksstellingstool (ETS) met een volledige serie van transmissiemedia (TP, PL, RF en IP). KNX is erkend als een Europese standaard (CENELEC EN 50090 en CEN EN 13321-1) en een internationale standaard (ISO/IEC 14543-3). Meer dan 490 bedrijven wereldwijd uit verschillende toepassingsgebieden zijn aangesloten bij KNX en bieden bijna 8.000 KNX-gecertificeerde productgroepen in hun catalogi aan.