Nieuwe mijlpaal voor KNX: 500ste KNX-opleidingscentrum geopend

1 like Reageer als eerste! 25-03-2020
BRUSSEL, 23 MAART 2020 – In de afgelopen periode is er een exponentiële groei van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs over de hele wereld. Bovendien zijn er sinds deze week 500 officiële KNX-opleidingscentra in 72 landen die een steeds breder scala aan trainingen aanbieden. Zo timmert KNX stevig aan de weg om steeds meer studenten en professionals op te leiden voor het ontwerpen en programmeren van KNX-systemen.

Kameroen bezit het nieuwste officieel gecertificeerde KNX-opleidingscentrum

In slechts een paar jaar tijd hebben meer dan 91.000 installateurs uit in totaal 168 landen het uitgebreide KNX-trainingsprogramma voltooid en de felbegeerde KNX-certificering behaald. Bovendien is KNX baanbrekend bezig op het gebied van training via de eCampus en KNX Virtual, twee gratis, innovatieve online tools voor nieuwkomers.

Belangrijke hoeksteen

“De KNX-opleidingscentra zijn een belangrijke hoeksteen van ons wereldwijde trainingsoffensief dat het langdurig gebruik, de toekomstige levensvatbaarheid en het blijvende succes van KNX zal garanderen”, zegt Franz Kammerl, president van de KNX Association, ter gelegenheid van de opening van het nieuwste, vijfhonderdste KNX opleidingscentrum in Kameroen. In de afgelopen tien jaar is het aantal KNX-opleidingscentra wereldwijd gestaag gegroeid, met gemiddeld elke tien dagen een nieuw trainingscentrum. “We hebben KNX-opleidingscentra opgericht en goedgekeurd in 72 landen op vijf continenten. Dit onderstreept onze enorme betrokkenheid bij het leveren van KNX-kennis aan alle uithoeken van de wereld “, voegt KNX-president Franz Kammerl toe.

KNX in het curriculum integreren

Het KNX-trainingsprogramma is volledig internationaal georiënteerd. Alle trainingen kunnen in 26 talen worden gegeven. Ook garandeert KNX een gemakkelijke toegang tot het trainingsmateriaal, omdat het beschikbaar is op papier en digitaal, te koop via Amazon. Het KNX-trainingsprogramma is ook ontworpen zodat onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs, zoals MBO’s hogescholen en universiteiten, het gemakkelijk in hun curriculum kunnen integreren. Dankzij de vele KNX-opleidingscentra kunnen professionals en studenten profiteren van het KNX-certificeringsprogramma in hun omgeving. Nederland telt op dit moment acht officiële KNX trainingscentra. Geïnteresseerde studenten en professionals vinden hun gegevens op via www.knx.org (menu: Community >> Opleidingscentra). Daarnaast verzorgen ook MBO’s, fabrikanten en groothandelaren introducties of kennismakingscursussen voor KNX.

Virtueel, online en flexibel

Sinds 2016 maakt eCampus het ook mogelijk om online kennis te maken met de wereld van KNX. Het online leerplatform, dat voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe KNX-trainingsinhoud, is enorm populair en ontvangt maandelijks duizenden nieuwe registraties uit meer dan 100 landen. KNX Virtual maakt het ook gemakkelijk om met KNX te beginnen. Deze gratis softwareapplicatie kan men gebruiken om echte, fysieke KNX-apparaten en hun interactie in KNX-projecten te simuleren. Het is een gemakkelijke manier om overal ter wereld met de KNX-training te beginnen zonder in producten te hoeven investeren. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan de KNX-training in hun eigen leertempo kunnen werken, heeft KNX een flexibel systeem voor zijn opleidingscentra ontwikkeld. Daarmee kunnen docenten cursussen betrouwbaar aanpassen aan de voortdurend veranderende individuele behoeften van deelnemers. Daarnaast zal KNX het trainingsaanbod in de toekomst blijven uitbreiden, bijvoorbeeld met de nieuwe cursus over het gebruik van KNX in verwarmings-, ventilatie- en airconditioning (HVAC)-systemen.