Nu is hét moment om online kennis te maken met KNX

1 like Reageer als eerste! 28-04-2020
Sinds enige tijd maakt de eCampus van KNX het mogelijk om via een online leerplatform kennis te maken met de wereld KNX. Het populaire platform wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe KNX-trainingsinhoud. Ook de gratis softwareapplicatie KNX Virtual maakt het gemakkelijk om met KNX te beginnen, zonder in producten te hoeven investeren.

Om ervoor te zorgen dat geïnteresseerden in KNX laagdrempelig kunnen starten, is er een trainingsaanbod gecreëerd dat daarbij past. Een belangrijke, eerste stap is de eCampus, waarmee iedereen een gevoel kan krijgen bij het programmeren van een KNX-installaties. In een paar uur leidt de eCampus je door de basisprincipes van de programmeertool ETS. Het gaat dan om drie verschillende hoofdstukken: ETS Basiskennis, Set-up ETS5 en Werken met ETS5, in de vorm van 'stap voor stap'-leerlessen. De training wordt gevormd door:

• Videotraining

• Volledige 'stap voor stap' simulatie van de authentieke ETS5

• Totale leerstatus die toeneemt bij elke les die u afrondt

• Een bevestiging bij elke stap - Minimale leerstatus van 85% is verplicht

Na succesvolle afronding ontvangt u een voucher voor een ETS Lite licentie en een voucher voor de update van ETS Lite naar ETS Professional. Inmiddels zijn er maandelijks duizenden registraties op de eCampus, uit meer dan 100 landen. Ga voor deelname aan de eCampus naar myKNX en maak daarvoor eerst een gratis account aan. Heb je al een account, start dan direct met de eCampus.

Online simulatie

Bij KNX Virtual, de andere online tool, ligt de focus bij een oplossing die gebruikers in staat stelt snel en gemakkelijk vertrouwd te raken met het KNX-systeem en het gebruik ervan. Het programma maakt de simulatie van echte, fysieke KNX-componenten en hun interactie mogelijk. De innovatieve oplossing is gebaseerd op het Windows-besturingssysteem. Om alle belangrijke KNX-toepassingsscenario’s zo realistisch mogelijk in kaart te brengen, gelden voor gebruikers van KNX Virtual dezelfde eisen als voor gebruikers van fysieke KNX-producten. Dit betekent dat de ETS-systeemsoftware de basis vormt voor de bediening van het gesimuleerde KNX-product. In plaats van een echt apparaat aan te sluiten, wordt de computer van de gebruiker eenvoudig via een virtuele IP-interface met KNX Virtual verbonden.

Net als bij de een fysiek component is vervolgens alleen de bediening van de programmeerknop vereist en kunnen alle vereiste groepsobjecten, applicaties, topologieën en soortgelijke onderdelen worden gedownload. Nadat alle instellingen zijn uitgevoerd, betreedt de gebruiker de echte wereld van KNX en is er geen extra hardware nodig. Klimaatregeling, verlichting, zonwering en vele andere belangrijke toepassingen uit de KNX-wereld kunnen nu eenvoudig door de gebruiker worden getest.

Extra informatie en training

KNX Virtual is gratis te downloaden en is vervolgens altijd en overal bruikbaar; een internetverbinding is daarbij niet vereist.

Ervaren programmeur worden

Wil je uiteindelijk een ervaren programmeur worden, dan kun je de uitgebreide KNX Basistraining bij een erkend trainingscentrum volgen. Bekijk ook de video met de stappen die je kunt zetten om een gecertificeerde KNX Professional te worden. 

How To Become A KNXpert Getting started with KNX has never been easier. In this video, we are happy to show you the various ways of becoming an expert in KNX in just a few simple st...