Odisee Hogeschool in Gent wint internationale KNX Award

3 likes Reageer als eerste! 30-09-2020
Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens de online KNXperience. In de categorie Young ging Odisee Hogeschool er met de hoofdprijs vandoor. Zij ontvingen de prestigieuze onderscheiding voor hun off-grid domoticahuis, waaraan de studenten van de opleiding Energietechnologie hebben gewerkt. De studenten realiseerden met hulp van KNX een domotica/simulatiehuis dat volledig los van energie-aansluitingen kan functioneren.

Voor dit project zijn zonnepanelen en een thuisbatterij geïnstalleerd. Aan de hand van een KNX-module, aangesloten op de slimme meter, kunnen de studenten het verbruik en de opbrengst monitoren en de informatie via het bussysteem ter beschikking stellen. Aan de hand van deze gegevens kan men het verbruik in het huis optimaliseren. Daarnaast integreerde de ontwikkelaars een warmtepomp met twee binnenunits die eveneens door een KNX-module worden aangestuurd. Dit project staat onder leiding van Joachim Goeminne, docent energietechnologie, en wordt uitgevoerd door onderzoekstudenten Andreas Schepens, Alexander De Geyter, Sam Vanpoucke en Laurent Laplace.

Meer informatie kun je lezen op de website https://projects.knx.org/detail?identifier=PRJ001229


Off-grid domoticahuisDit project aan de Odisee hogeschool te Gent (opleiding Energietechnologie) gaat door in het domotica/simulatiehuis. Het project bestaat eruit om het huis off-grid te maken. Hiervoor zijn zonnepanelen en een thuisbatterij geïnstalleerd. Aan de hand van een KNX-module, aangesloten op de slimme...

https://projects.knx.org/detail?identifier=PRJ001229