Presentatie over certificering van cyber security voor Smart Buildings

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-01-2020
Wil je er zeker van zijn dat de processen en systemen in een gebouw beschermd zijn tegen cyber aanvallen, dan neem je maatregelen. Een van de maatregelen die je kunt nemen, is het certificeren van de processen en systemen. Tijdens de VSK verzorgt Paul Roosen, senior vice president buildings (West Europe) van Tüv Nederland een presentatie over certificering conform IEC 62443.

Sinds het actief worden van de EU Cybersecurity Act eind vorig jaar, is het voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat zij alle noodzakelijke maatregelen hebben genomen tegen potentiele cyber-bedreigingen. De gebruikelijke manier om aan te tonen dat u de beveiliging op orde hebt, is voor IT security de ISO 27001. Echter deze norm dekt niet altijd de lading voor gebouwen en installaties waarvan de activiteiten worden ondersteund door industriële automatiseringssystemen zoals PLC’s en controllers en operationele bedrijfsprocessen (OT). Op dat gebied is de (NEN-EN)-IEC 62443 van toepassing.

Onderdeel van mini-symposium

Tijdens het mini-symposium dat KNX op 6 februari tijdens de VSK-beurs organiseert, zal Paul Roosen van Tüv uitleggen wat de voordelen zijn van certificeren volgens IEC 62443. Hij geeft zijn presentatie in aansluiting op de presentatie van Martin van Ling, die namens KNX een presentatie geeft over de basisstappen die je kunt nemen om gebouwautomatisering te beschermen tegen cyber-bedreigingen.

VSK Kennis Theater Hal 10

De presentatie van Paul Roosen is bij te wonen in het VSK Kennis Theater in Hal 10, van 19.00 tot ca. 19.30 uur. In hal 10 kunt u ook de beursstand van Tüv bezoeken.

Bekijk hier het programma van het Kennis Theater.
VSK Kennis Theater - VSKHieronder per dag de gegeven presentaties. Deze zijn vrij downloadbaar. Dinsdag 4 februari 2020 Presentatie Arnout File Presentatie Harm Valk Presentatie Tim Beuker Presentatie Rob Verbrugge Presentatie Erik Groenewoud Presentatie Rimme van der Ree Presentatie Tjerk Christenhuzs Woensdag 5 februari...

https://vsk.nl/vsk-2020-theaterprogramma/vsk-kennistheater/