Safe return to work

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 21-10-2020
Te midden van de tweede coronagolf werken leden van de Nederlandse brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering aan slimme "terug-naar-kantoor" oplossingen. Het werken vanuit kantoor brengt de nodige gezondheidsrisico's met zich mee. Om deze reden werken wereldwijd veel werknemers vanuit huis. Door het inzetten van slimme technologieën, sensoring en data-analyse kan de terugkeer naar de 'oude' werkplekken versoepeld worden.

Organisaties staan voor de uitdaging om hun personeel op een veilige manier terug te laten keren naar kantoor. Welzijn en gezondheid in gebouwen is een thema die ook al voor de corona crisis bij steeds meer gebouweigenaren en gebouwbeheerders op de agenda stond. Door de coronacrisis heeft dit thema nog meer prioriteit gekregen, gebouwautomatisering en slimme technologieën zijn hierbij van waarde voor het welzijn van de gebruikers van een gebouw.

Slimme technologieën en systemen die medewerkers de mogelijkheid bieden om real-time de beschikbare werkplekken te checken en te boeken. Het systeem reguleert de toestroom van mensen zonder handmatig werk, waarbij het systeem dienstverlenend werkt door inzicht te bieden in bezetting en looproutes. Het systeem ondersteund niet alleen bij een zo optimaal mogelijke bezetting, maar ondersteund tevens bij het borgen van de veiligheid van medewerkers en gebruikers van een gebouw.

Op donderdag 12 november gaat Marc Schilderman,manager key accounts bij Siemens Smart Infrastructure, tijdens de conferentie Bits, Bricks & Behaviour in gesprek met de gebouwbeheerder van het Siemens hoofdkantoor in Nederland. Deze dialoogsessie wordt vooraf gegaan door een inleidende presentatie over de mogelijkheden van slimme technologieën, sensoring en data-analyse. Aansluitend wordt er vanuit de use case van het Siemens hoofdkantoor in Nederland antwoord gegeven op vragen over de wijze waarop gebouwautomatisering ondersteunend kan zijn bij een "safe return to work"

Meer informatie over deze sessie kunt u vinden op de website van de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Op deze website kunt u zich ook registreren voor een kosteloos bezoek. Laat je inspireren, doe kennis op en ontdek de laatste trends en ontwikkelingen tijdens de interactieve online conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Het event vindt plaats tijdens de ‘week van de gebouwautomatisering’ van 9 t/m 13 november 2020 met iedere dag een ander marktsegment, verdieping van een actueel thema en oplossingen bij hedendaagse uitdagingen.

Meld u aan voor een kosteloos bezoek

Smart infrastructure – creating environments that care Smart infrastructure from Siemens intelligently connects energy systems, building technology and industries to evolve the way we live and work. We create an ecosystem that intuitively responds to the needs of people and helps us to better use resources. It helps our customers thrive, communities to...

https://new.siemens.com/nl/nl/bedrijf/over-ons/businesses/smart-infrastructure.html
Safe return to work | Conferentie Bits, Bricks & Behaviour 2020Door de huidige thuiswerk maatregelen zijn we genoodzaakt na te denken over een veilige terugkeer naar onze werkomgeving. Hoe zorgen gebouwbeheerders ervoor dat gebruikers en bezoekers van de gebouwen weer veilig kunnen komen? Tijdens deze bijeenkomst staat de gebouwbeheerder centraal en geven we...

https://fhi.nl/bitsbricksbehaviour/safe-return-to-work/