Studenten Smart Technology van MBO Rijnland op bezoek bij Siemens Airborne.

2 likes Reageer als eerste! 08-11-2019

De jeugd heeft de toekomst, zeker in onze dynamische technische branche. Daarom investeren wij als Siemens graag in studenten tijdens bedrijvendagen, met het aanbieden van stages en het houden van gastcollege’s. 

Laatst hadden we een klas 1e jaars studenten van de opleiding Smart Technology te gast bij Siemens Airborne in Den Haag. In de ochtend werden de onderwerpen industriële technieken en productieprocessen toegelicht door de divisie Digital Industries. Vervolgens mocht ik samen met een collega namens de divisie Smart Infrastructure de studenten bijpraten over Smart Grid en Smart Buildings. Beide sessies hebben we afgesloten met een workshop waarbij de studenten in groepsverband een automatiseringsproces en een app moesten ontwikkelen. Er kwamen interessante ideeën naar boven. Zo had een groep automatische navulproces bedacht voor huishoudelijke producten en een andere groep bedacht een app waarbij alle nodige informatie over hun lestijden en cijferlijst opgevraagd kan worden. 

Op het eind zijn er contactgegevens uitgewisseld voor eventuele stageplaatsen in de toekomst. Erg interessant om op zo’n manier met onze collega’s van de toekomst in gesprek te gaan!