Succesvolle viering 30-jarig jubileum KNX

1 like Reageer als eerste! 14-12-2020
De KNX Association kijkt terug op een succesvolle viering van het 30-jarig jubileum. Ondanks de beperkingen door de wereldwijde coronacrisis konden de KNX Association en de verschillende nationale KNX-groepen aandacht besteden aan deze mijlpaal. De hele KNX-gemeenschap kwam de afgelopen maanden op digitale wijze - en dus coronaproof - samen in tal van evenementen om KNX een mooie verjaardag te wensen.

De uitingen varieerden van activiteiten op sociale media, wedstrijden en de digitale vakbeurs KNXperience, tot de speciale viering van het jubileum op 20 oktober. Tijdens een tien uur durende online streamingmarathon werd het 30-jarig jubileum door de wereldwijde KNX community uitgebreid gevierd.

Multimediale viering
KNX Nederland besteedde uiteraard ook de nodige aandacht aan het 30-jarig bestaan van de KNX Association. Zo publiceerde KNX Nederland meerdere filmpjes op zijn YouTube-kanaal waarin stakeholders vertellen over het belang van KNX. Daarnaast leverde de nationale KNX-groep van Nederland voor het vakblad Elektropraktijk drie artikelen aan, die verschillende aspecten van de geschiedenis van KNX belichten. Via berichten op Smart Inside, het platform voor slimme woningen en gebouwen, ging de Nederlandse KNX-groep ook in op het 30-jarig jubileum van het internationale automatiseringsprotocol. Op 20 oktober, tijdens de online streamingsmarathon, werd de video van KNX Nederland met felicitaties aan de KNX Association uitgezonden. Ook was KNX Nederland met een eigen, informatieve ‘stand’ digitaal aanwezig tijdens de KNXperience.

Toekomstgericht
 
“KNX heeft huizen, gebouwen, hele steden en zelfs de wereld slimmer gemaakt”, zegt Franz Kammerl, president van de KNX Association. “Het KNX-protocol koppelt systemen aan elkaar en maakt het mogelijk deze systemen intelligent aan te sturen. Zo zorgt KNX ervoor dat systemen efficiënter en duurzamer worden. KNX blijft een toekomstgerichte technologie met geweldige doorgroeimogelijkheden naar nieuwe gebieden. Uiteindelijk gaat het om het creëren van een eenvoudige gebruikerservaring terwijl we de energierekening, de ecologische voetafdruk en de complexiteit beperken. Ongeacht de leeftijd zal een KNX-systeem dus altijd state-of-the-art zijn!” 


KNX NederlandKNX Nederland is de Nederlandse belangenvereniging van KNX; een communicatieprotocol waarmee het mogelijk is om installaties en apparaten te automatiseren en aan elkaar te koppelen. KNX is de enige mondiaal erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Op dit kanaal verzamelen we alle...

https://www.youtube.com/channel/UCdIL1JxiNKY6oy9yd_Oljsg