Terugblik KNX Secure event 7-7-2022

1 like Reageer als eerste! 14-07-2022

Kennis uitwisselen, innovaties delen en netwerken; daar draaide het allemaal om tijdens het KNX Secure event op 7 juli!

Tientallen KNX professionals, producenten, engineers, cyber security specialisten en andere geïnteresseerden verzamelden zich in Woerden voor het KNX Secure event. Tijdens de presentatie van Kevin Groen, vertegenwoordiger van ethical hacking organisatie Zeta IT Secure, werd alle deelnemers het belang van cyber veiligheid op het hart gedrukt. Wees scherp waar de risico’s liggen, want op het gebied van cyber security ben je slechts zo sterk als de zwakste schakel binnen je organisatie. Hackers kunnen binnendringen via een meer bekende weg zoals phishing, maar bijvoorbeeld ook via USB’s.

Vervolgens ging Vincent Meij in op de ins en outs van het KNX protocol met data- en IP Secure, inclusief wat praktische voorbeelden in ETS. Vincent beschreef hoe slechts drie stappen een veiligere installatie realiseren.

Na de plenaire sessies was het tijd om de bezoekers op te splitsen in vijf groepen voor de workshops vanuit de fabrikanten. De fabrikanten Siemens, Gira, JUNG, Mean Well en Theben hadden korte, praktische sessies voorbereid over hun nieuwste innovaties op het gebied van KNX Secure producten. Na twee rondes interactieve workshops was het tijd om bestaande banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen onder het genot van een hapje en een drankje.

Wil jij deelnemen aan ons volgende event? Schrijf je dan in voor de KNX nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties en activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief