Toekomstbestendig vastgoed is slim, veilig en gezond

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 19-08-2020
Tijdens de eindgebruikersbijeenkomst op 2 september a.s. bundelen NEVAP, FHI en FME hun krachten en presenteren drie unieke cases tijdens een bijzonder event. Unieke cases waarbij innovatieve technologie is toegepast en benefits leveren voor eigenaar en huurder.

Case 1: Slimme gebouwen wil je slim beheren

De eerste case is een samenwerking tussen verschillende woningcorporaties en Octo, gezamenlijk is de pilot “Woco van de Toekomst” ontwikkeld. Hierin wordt onderzocht hoe op een slimme/moderne manier het vastgoedbezit in kaart gebracht kan worden volgens de NEN2767.  Dirk Huibers, OCTO en Jasper ’t Hart, de Alliantie, zullen  hun opgedaan ervaring delen over de "Woco van de Toekomst.


Case 2: Veilige gebouwen geven privacy

Gebouwen zijn steeds meer verbonden en daarmee ook steeds meer kwetsbaar. Doordat gebouwen steeds meer verbonden zijn met de buitenwereld heeft een hacker steeds meer mogelijkheden om "binnen" te komen. Om een verbonden gebouw veilig te houden vraagt aandacht, discipline en regie. Cyberveiligheid wordt niet alleen geboden door een enkele “secure” oplossing, maar is vele  malen complexer.  Eenverbonden omgeving bied vele kansen en mogelijkheden, maar realiseer dat deze omgeving aandacht vraagt vanuit een cyberveiligheid perspectief. Niet alleen technisch, maar ook operationeel. Tijdens deze case laat Mark Peggen van Cisco/Connect-D Digital Building Solutions door middel van praktijkvoorbeelden en een gestructureerde aanpak de mogelijkheden, kansen en bedreigingen zien.


Case 3: Gebouwen leveren en bufferen energie

Stefan Olsthoorn (Platformmanager Energy Storage NL) neemt ons mee in bredere ontwikkelingen rondom opslagsystemen in gebouwen en het energiesysteem. In de nabije toekomst wekken gebouwen energie op, kunnen deze energie opslaan en werken samen met de omgeving. Vincent Ruijter (Directeur iWell) laat zien hoe opslagsystemen ervoor zorgen dat er optimaal gebruikt wordt gemaakt van energie.


Meer informatie en/of aanmelden voor deze bijeenkomst.