TVVL introduceert opleiding Lead-engineer Gebouwautomatisering en -beheer

3 likes 1 reactie 14-01-2021
Vanaf maart start bij TVVL een nieuwe opleiding voor professionals in de gebouwautomatisering. Met deze opleiding ontwikkelt de professional zich tot een gespecialiseerde beheermanager voor gebouwautomatisering en kan met die kennis processen ontwerpen en monitoren. Het is een technische, strategische en analytische opleiding, ontwikkeld als gezamenlijk initiatief van TVVL en de Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering.

In 10 lesdagen behandelen de docenten de meest actuele en relevante onderwerpen op het gebied van gebouwautomatisering en -beheer. Thema’s zoals energiemonitoring en -management, engineering van gebouwautomatisering, ICT-security, en het PvE gebouwautomatisering komen aan bod.

Naast theoretische leerstof moeten cursisten ook praktische opdrachten uitvoeren, zoals een ontwerp beoordelen en specificeren met webapplicatievormen, data uitwisseling en integratie in ICT en security. Na afloop van de opleiding ben je als lead-engineer onder meer in staat om een functioneel ontwerp op te stellen voor gebouwautomatisering, een vergelijking te maken tussen digitale protocollen en de benodigde hardware- en gebouwautomatiseringscomponenten te specificeren en beoordelen.

Meer informatie over deze opleiding en inschrijven kan via de website van TVVL:

https://www.tvvl.nl/cursussen/leadengineer