Waar vind je cruciale data en hoe gebruik je deze voor optimalisatie?

2 likes Reageer als eerste! 08-05-2019
Veel HVAC-installaties in de bestaande gebouwen presteren ondermaats. Dit leidt vaak tot onnodige energiekosten, onderhoudskosten en/of een oncomfortabel binnenklimaat. Het merendeel van deze installaties produceert echter een grote hoeveelheid aan data die iets zegt over de werking, comfortcondities en efficiëntie.

Via een tweetal praktijkvoorbeelden bespreekt Werner Vink, engineer IoT bij Heroes en lid van de Expertgroep Gebouwautomatisering en -beheer van TVVL hoe je als system integrator en installateur deze data kunt analyseren. Als je weet welke data je kunt gebruiken en waar je dat kunt vinden, kun je ook inefficiënties aantonen en gebruiken in de besluitvorming in het treffen van maatregelen.

Wil je weten wat je kunt doen met het ‘data lake’ dat de gebouwautomatisering feitelijk is. Meld je dan hier aan voor de KNX Netwerkbijeenkomst op 5 juni bij InnStyle in Maarssen. Werner Vink van Heroes en lid van de expertgroep bij TVVL vertelt er alles over.


KNX NetwerkbijeenkomstMeten, regelen en monitoren van Energiesystemen De KNX Netwerkbijeenkomst op 5 juni gaat dieper in op het thema ‘meten, regelen en monitoren van energiesystemen’ die noodzakelijk zijn voor de energietransitie. Met welke technologieën gaan we zorgen dat Nederland niet alleen verduurzaamt, maar...

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-knx-netwerkbijeenkomst-59824042321