Workshop maakt VMBO-leerlingen in Almelo enthousiast voor KNX

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 17-06-2017
Via een boeiende KNX-workshop zijn een groepje derdejaars VMBO-leerlingen op het OSG Erasmus in Almelo enthousiast geworden voor woning- en gebouwautomatisering. Hans Hartman, de docent PIE in Almelo, had zich bij KNX Nederland gemeld met de vraag of we 'zijn jongens' kunnen informeren over deze toekomstvaste standaard. Edwin Hannink (Theben) en Jan Wassink (Hager) hebben de introductie verzorgd.

"Nu onze opleiding geheel is vernieuwd moeten mijn leerlingen kunnen kennis maken met gebouwautomatisering. Terwijl de meeste VMBO-scholen nog werken met een fabrikantspecifiek bussysteem, wil ik mijn leerlingen voorbereiden op de toekomst. Om die reden wil ik hen het werken met KNX bijbrengen", zegt Hartman, die binnen OSG Erasmus in Almelo verantwoordelijk is voor de opleiding installatietechniek.

Lesblok woning- en gebouwautomatisering
Namens KNX Nederland zijn deze keer Jan Wassink en Edwin Hannink bij de school langs gegaan om voor deze derdejaars VMBO-studenten een presentatie te houden. Het doel daarvan is dat zij op een bewuste wijze in het vierde jaar voor het lesblok woning- en gebouwautomatisering kunnen kiezen. Leerkracht Hans Hartman was zelf al bekend met KNX vanuit de periode dat hij een eigen installatiebedrijf had. Met die bagage heeft hij ook de modules woning- en gebouwautomatisering ontwikkeld die de leerlingen in het vierde leerjaar kunnen volgen.