xxter treedt als KNX-fabrikant toe tot netwerk van KNX Nederland

1 like Reageer als eerste! 21-12-2018
Software- en hardware-ontwikkelaar xxter is lid geworden van KNX Nederland. Daarmee maakt het Amsterdamse bedrijf de transformatie van Technology Partner naar officiële KNX-fabrikant. Eind 2017 sloot het bedrijf, met zijn visualisatie-, integratie- en besturingsoplossingen, zich al aan bij de internationale KNX Association. Met die stap kan zij haar producten, zoals de Pairot, bij KNX laten certificeren. Met het lidmaatschap van KNX Nederland profileert xxter zich nadrukkelijker binnen de KNX-community in ons land.

Met de Pairot heeft xxter een gecertificeerd KNX-product waarmee gebruikers met hun stem via HomeKit van Apple, Alexa van Amazon en de Google Assistent de meest uiteenlopende KNX-installaties kunnen aansturen. De Pairot fungeert als ‘bridge’ en zorgt ervoor dat mensen met een Apple apparaat, de Amazon Echo, een Android toestel of de Google Home de componenten in huis kunnen bedienen en de status kunnen bevragen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld via eenvoudige stembediening de lichten of de thermostaat te activeren. 

Meer mogelijkheden

Verder levert xxter een aantal andere producten op het gebied van visualisatie, integratie en besturing van domotica. De geavanceerde hardware en visualisatiepakket van xxter werken samen met professionele woning- en gebouwautomatisering op basis van KNX en enOcean. De installateur of system integrator zal de initiële installatie en integratie van de producten uitvoeren, waarna de gebruikers zelf, via de portal van xxter en de app, in staat zijn om zaken zoals de visualisatie en scenes eenvoudig te veranderen.

Profileren in de community

Met het lidmaatschap van KNX Nederland kan xxter zich prominenter profileren als gecertificeerde KNX-fabrikant. Ook kan het bedrijf zich op deze wijze laten zien in de nieuwe online community Smart Inside. Voor KNX Nederland betekent het lidmaatschap van xxter een waardevolle aanvulling van het ledenbestand met een bedrijf die over hele gespecialiseerde hardware en software beschikt.  

Over KNX Nederland

KNX is, naast een protocol en standaard, ook de naam van de vereniging. KNX-fabrikanten kunnen zich, in het land waar ze een actieve marktpositie bekleden, bij deze Nationale vereniging aansluiten. Daarmee worden ze actief binnen een gespecialiseerd netwerk van system integrators, installateurs en collega-fabrikanten die kennis uitwisselen en elkaar op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen.