CSV het Perron kiest voor verduurzaming

8 likes 1 reactie 17-11-2019
Het Perron is een school voor vmbo, praktijkonderwijs en mbo niveau 2. Het Perron is dé school voor beroepsonderwijs in Veenendaal, is gehuisvest in een modern schoolgebouw met alle mogelijkheden om praktisch bezig te zijn.


Binnen een modern schoolgebouw horen ook moderne technieken, daarom heeft technisch dienstverlener Techtron Groep uit Veenendaal gekozen om de gehele verlichtingsinstallatie slim aan te sturen met KNX.

Enkele maanden geleden zijn we gestart met de engineering en het aanbrengen van een KNX installatie binnen het Perron te Veenendaal. Het doel is om alle lokalen, kantoren, gangzones, collegezaal en atriums te voorzien van Led verlichting en KNX intelligentie zodat het energieverbruik zal gaan dalen en het comfort zal gaan stijgen.

In dit project worden honderden Led armaturen aangebracht en maken we gebruik van ruim 300 Theben beweging- en aanwezigheidsmelders en 25 Siemens KNX/Dali gateways.

De KNX installatie wordt centraal aangestuurd door middel van een Gira homeserver. Bij de centrale receptiebalie heeft men de mogelijkheid om door middel van een Control19 panel vele functies te bedienen maar ook krijgt men via plattegronden inzichtelijk welke ruimten in gebruik zijn.

De koppeling met inbraak- en brandmeldinstallatie zorgt ervoor dat veiligheid voorop staat.

Inmiddels heeft de TechTron Groep uit Veenendaal een tweetal verdiepingen voorzien van Led verlichting en voert de KNX installatie zijn taken al op de achtergrond uit.

In de volgende fase gaat we aan de slag met de eerste verdieping en worden de mogelijkheden met betrekking tot kleursturing in de atriums onderzocht.

#nogtweeverdiepingentegaan